Početna Kultura Četrnaest gradova iz trinaest država na izložbi „Newcastles of the World“

Četrnaest gradova iz trinaest država na izložbi „Newcastles of the World“

0

Na izložbi pod nazivom „Newcastles of the World“, koja je sinoć otvorena u okviru 50. Praznika mimoze publici se predstavlja 14 gradova iz 13 država.

Foto: Zvezdana Kujović

Kako je saopšteno iz lokalne uprave, u foajeu Dvorane Park publika može pročitati zanimljivosti i pogledati fotografije gradova: Ahalcihe iz Gruzije, Njukasl na Tajnu i Njukasl pod Lajmom iz Velike Britanije, Šinširo iz Japana, Njukasl iz Australije, Njukasl iz Južnoafričke republike, Nove Hradi iz Češke, Nojburg na Dunavu iz Njemačke, Niborg iz Danske, Njukasl iz Kanade, Jaunpils iz Letonije, Nove Zamki iz Slovačke, Nešatel iz Švajcarske i Njukasl iz Indijane, Sjedinjene Američke Države.

Picerija i restoran

Oni su se predstavili različitim projektima, publikacijama, pisanim turističkim vodičima, promotivnim flajerima, tekstovima i fotografijama, koji će građanima i turistima biti dostupni za razgledanje do 22. februara.

Foto: Zvezdana Kujović

Izložbu je otvorila šefica Kancelarije za međunarodnu saradnju Opštine Herceg Novi Simonida Kordić, koja je predstavila i približila posjetiocima značaj članstva Herceg Novog u organizaciji Newcastles of the World. Izložba je informativnog karaktera i otvorena je za sve, kazala je Kordić, ističući da je veoma važno da se građani Herceg Novog upoznaju sa mogućnostima koje pruža umrežavanje sa svim ovim gradovima.

Direktorica organizacije Newcastles of the World, Zelie Guerin zadovoljna je što je Herceg Novi postao član tokom prošle godine. Nada se da će Novljani koji posjete izložbu saznati nešto novo jer je glavni cilj prijateljstvo među narodima, jačanje veza u oblasti kulture, obrazovanja,  turizma i privrede, te saradnja Newcastles gradova na zajedničkim projektima.

„Newcastles of the World Day“ je prvi put organizovan u Herceg Novom. Pored izložbe, ranije juče su programom u Gradskoj kafani predstavljene kulturne specifičnosti Kine (grad Hejđin), Japana (Šinširo), Velike Britanije (Njukasl na Tajnu), Slovačke (Nove Zamki) i Australije (Njukasl), a gostima iz ovih zemalja je na najbolji način predstavljen Herceg Novi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code