Početna Društvo Četvoro osnovaca sa Tople pobjednici projekta “Ja sam spreman/a”

Četvoro osnovaca sa Tople pobjednici projekta “Ja sam spreman/a”

1

Učenici hercegnovske OŠ Dašo Pavičić: Pavle Ðurović- IX2, Milica Bovan- IX2, Svetlana Kovačević- IX2 i Andrej Janković- IX2, osvojili su prvu nagradu u okviru projekta „Ja sam spreman/a“ u kojem je učestvovalo više od 600 učenika osnovnih škola.

Foto: osdpavicic.me

Projekat je organizovala NVO „Green Home“ u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, sredstvima iz Fonda zaštite i spašavanja.

U okviru projekta, kao najaktivnija škola, ustanova je nagrađena šatorima za 20 osoba i sa isto toliko vreća za kampovanje.

Cilj edukativne kampanje koja je trajala 9 mjeseci, bilo je podizanje svijesti kod učenika o rizicima od prirodnih i drugih katastrofa (požara, poplava, zemljotresa, toplotnih udara, nanosa snijega…) kao i zaštiti ekosistema i unaprijeđenju stanja životne sredine.

U okviru projekta, pored radionica koje su održane u osnovnim školama uz stručnu pomoć područnih jedinica Direktorata za vanredne situacije i Instituta za javno zdravlje, organizovan je i ekološki kamp u Crkvičkom polju, u blizini Plužina. On je pored edukativnog, imao i zabavni karakter – izlete do pojedinih vidikovaca i vožnju biciklima.

U kampanji, imajući u vidu značaj društvenih mreža, urađeno je deset infografika na temu prirodnih katastrofa i pet veb banera koji su promovisani na portalu i mobilnoj aplikaciji „FOS Media“. Izrađena je i edukativna brošura na temu prirodnih nepogoda, saopšteno je na sajtu ustanove.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code