Početna Oko nas Kotor Četvrti dan Kotorskog festivala pozorišta za djecu obilježili programi za djecu i...

Četvrti dan Kotorskog festivala pozorišta za djecu obilježili programi za djecu i roditelje

0

U Kulturnom centru “Nikola Đurković” izvedena je norveška predstava za bebe, pod nazivom “Buji paji” u produkciji Dybwikdans u tri termina. Koncept predstave potpisuje Siri Dybwik, a u predstavi igraju: Gerd Elin Aase i Nils Christian Fossdal. “Buji paji” bebama je prezentovala svijet pjesme, pokreta i muzike, prikazujući uspavanke u novim i tradicionalnim oblicima.

U OŠ “Njegoš” u Kotoru upriličena su dva izvođenja predstave “Epske igrice: Zidanje Skadra” u produkciji Umetničke grupe Hop.La! iz Srbije i Bitef Teatra. Režiju i dramatizaciju narodne pjesme radila je Anđelka Nikolić, a u predstavi su igrali Anita Stojadinović i Đorđe Živadinović Grgur. Predstava Epske igrice publici je donijela zanimljivo oživljavanje pjesme Zidanje Skadra.

Večeras će na Ljetnjoj pozornici, u 21:30h biti izvedena predstava “Monstrumi” u produkciji Trupe Duda Paiva i Teatra Korzo iz Holandije, a čiji koncept I režiju potpisuje Duda Paiva. U predstavi igraju: Josse Vessies, Cat Smits i Tim Velraeds, najavljuju iz KFPD.

Prije ove predstave iz selekcije pozorišnog programa, na Pjaci od kina će u 20:30h u okviru programa Dječijeg scenskog stvaralaštva publika imati priliku da pogleda predstavu “Batina je iz raja izašla” Dramskog studija “Prazan prostor” iz Podgorice.

U Perastu će, kao dio programa Festivala gudača, u 21h biti upriličen koncert Bečka razglednica gudača.

Kad su u pitanju edukativno-teorijski programi, za danas je najavljen okrugli sto na temu “Značaj nacionalnih ASSITEJ centara i promocija pobjednika konkursa ASSITEJA”. Okrugli sto će u 18h biti organizovan u Kulturnom centru “Nikola Đurković”.

Još drugih programa pripremljeno je za peti dan festivala, a kompletan program sa satnicom može se naći na sajtu www.kotorskifestival.me.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code