Početna Kultura Četvrti singl bokeljskog blues rock benda “Light under the black mountain”

Četvrti singl bokeljskog blues rock benda “Light under the black mountain”

0

Bokeljski blues rock bend “Light under the black mountain” je nakon pjesama “Breakin the blues”, “Wake up the flame”  i “Blue” objavio i četvrti singl sa predstojećeg albuma prvijenca, pjesmu “Black”.

– “Black” je rock n roll pjesma bržeg tempa, sa elementima američkog južnjačkog zvuka i nadamo se da će dodatno zagrijati prve dane ljeta i kao tri prethodna singla obradovati našu publiku i proći zapaženo u Crnoj Gori i regionu, rekli su Radiju Jadran iz benda.

Tekst pjesme su napisali Zoran Mučalica, Kristijan Đuranović i Danijela Đuranović, dok je muziku komponovao osnivač i gitarista benda Kristijan Đuranović. Pjesma je snimljena u podgoričkom M Sound studiju Mihaila Mihe Radonjića, koji je uradio i mix, dok je mastering uradio Predrag Pejić, DoReMi Production Novi Sad.

Za YouTube animaciju i ovaj put se postarao Zorislav Knežević Zock.

Ovaj bluz rok sastav postoji već četiri godine i čine ga osnivač i gitarista, Kristijan Đuranović iz Kotora, Danijel Petkovski koji svira usnu harmoniku, basista Petar Šuković iz Budve, kao i tri Novljanina, vokal Branko Rajačić, bubnjar Željko Samardžić i gitarista Radovan Čeprnić.

Sastav je učestvovao na brojnim regionalnim festivalima, među kojima su Lake fest u Nikšiću, Split blues festival, North city jazz fest u Kosovskoj Mitrovici. U Crnoj Gori su, takođe, često dio raznih manifestacija i rado viđen i slušan bend.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code