Chedi će upravljati hotelom sa 5* u marini Luštice bay

Chedi će upravljati hotelom sa 5* u marini Luštice bay

2
Podijeli

Luštica Development potpisala je ugovor sa renomiranim svjetskim luksuznim hotelskim brendom Chedi, koji će upravljati hotelom na spektakularnoj centralnoj poziciji šetališta Luštica Bay marine.

lustica bay gradnja hotela 1Iz Luštice Development, podružnice švajcarske kompanije Orascom Development Holding, je saopšteno da je Chedi prvi od sedam hotela čija je izgradnja predviđena u okviru Luštica Bay-a, turističkog grada vrijednog 1,1 milijardu eura koji će se prostirati na oko sedam miliona kvadrata spektakularnog pejzaža i netaknute prirode tivatskog dijela poluostrva Luštica.

Picerija i restoran

Ugovor su potpisali izvršni diurektor Luštica Development Daren Gibson i direktor i predsjednik Borda direktora GMH-a, Hans Jenni.

Gibson je kazao da je potpisivanje ugovora sa General Hotel Managementom (GMH), u čijem vlasništvu je brend Chedi, posebna prekretnica u razvoju projekta.

„Chedi je savršen izbor za Luštica Bay zbog sinergije etike brenda obje kompanije. Ovaj sporazum potvrđuje našu posvećenost najvišem razvoju kvaliteta i čvrsto uspostavlja Luštica Bay na čelu luksuznih turističkih destinacija u regionu“, dodao je Gibson.

Oduševljeni što brend Chedi ulazi na crnogorsko tržište sa velikim izgledima za uspjeh i pogotovo nadogradnju već postojećih jakih veza sa Orascomom, Jenni je obrazložio da su Chedi hoteli sinonim za pozicioniranje luksuznog Brenda i poznati po povezanosti sa istorijom, kulturom i tradicijom zajednica u kojima se nalaze, kao  i po svom poštovanju prema lokalnom okruženju, osobinama i vrijednostima koje su jasno prisutne u Luštica Bay-u.

Predsjednik Orascom Development Holding, Samih Sawiris, ocijenio je da je ugovor veliki rezultat za Luštica Bay i Crnu Goru.

 

lustica bay gradnja hotela 2„Ne samo da će ovaj hotel kada bude završen ponuditi luksuzno iskustvo svojim budućim gostima i posjetiocima, već će obezbijediti stotine radnih mjesta tokom izgradnje u trajanju od dvije godine i visoko kvalitetne dugoročne poslove hotelskog poslovanja lokalnom stanovništvu“, naveo je Sawiris.

Chedi brend, koji je postao prepoznatljiv u Aziji i na Dalekom istoku, nastavlja prodor u Evropu. Projekat Luštica Bay predstavlja drugi evropski hotel tog brenda nakon što je GHM uspostavio saradnju sa Orascomom u Andermatu u Švajcarskoj gdje ODH gradi luksuzno turističko selo.

Chedi Andermatt je na vrhu liste 150 najboljih holidej hotela u Švajcarskoj i nesumnjivo je jedan od najboljih evropskih luksuznih hotela.

Chedi hotel sa pet zvjezdica u Luštica Bay-u biće najveći hotel te kategorije u Bokokotorskom zalivu i imaće 110 soba, dva restorana, bar, konferencijski i poslovni centar, otvoreni bazen, spa i fitnes centar sa zatvorenim bazenom sa toplom vodom, fiskulturnom salom i pratećim objektima.

U izgradnju hotela biće uloženo oko 25 miliona eura. Pripremni radovi na izgradnji hotela su već započeli, a očekuje se da će biti završen sredinom 2018. godine.

2 Komentari

Ostavite komentar