CIJEV PUKLA U ĐENOVIĆIMA ZBOG DOTRAJALOSTI?

CIJEV PUKLA U ĐENOVIĆIMA ZBOG DOTRAJALOSTI?

184
0
Podijeli

Nakon dva dana stanovnici dijela Kumbora, Đenovića, Baošića danas napokon ponovo imaju redovno snabdijevanje vodom.

Radnici podizvođača na kanalizacionom kolektoru, firme Milenijum su tokom radova oštetili cijev – rekli su nam juče mještani, ali i direktor Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, Milorad Velaš.
Međutim, iz kompanije Ćeltikćoglu danas demantuju da je njihov drugi podizvođač Milenijum probio cijev i tvrde da je do pucanja došlo uslijed dotrajalosti cjevovoda. Do tog prskanja, kažu, došlo je u utorak, a ne u srijedu.
Zašto je onda trebalo radnicima hercegnovskog Vodovoda da tek juče popodne otklone kvar, i zašto su mještani ovih naselja trpjeli bez vode dva dana, a sanacija kvara ili oštećenja, urađena za samo nekoliko sati?
Mještanin Darko Sijerković koji nas je informisao o ovom događaju kaže da ništa ne bi bilo urađeno, kao i da vode još ne bi imali da se nijesu obratili upravo Radiju Jadran.
– Veoma brzo poslije razgovora sa vama, radnici Vodovoda su se pojavili otkopali cijev i sanirali je. A ako je bila njena dotrajalost u pitanju, kaže Sijerković, kako je baš sad pukla, a godinama unazad kroz nju je tekla voda normalno?
On se takođe pita, zašto, ako su imali namjeru odmah da popravljaju cijevi, nisu to i uradil, nego su je prvobitno samo zatrpali?
U tekstu objavljenom juče na sajtu Rdaija Jadran: “Milenijum probio vodovodnu cijev u Đenovićima, radnici Vodovoda neće da je poprave, jer ne primaju plate”, nije izrečeno niti jedno pogrešno mišljenje ili stav – tvrdi Sijerković.
– Dobro ste i tačno napisali, a ako neko nešto ima da demantuje neka se obrati stanovnicima u ovim mjestima kojima je već mjesecima blokiran život, zbog radova – kaže Sijerković.
Iz kompanije Ćeltikćoglu, takođe kažu da nisu greškom ili s namjerom njihovi radnici oštetili cijev, pa se opet može postaviti pitanje zašto bi oni obzebjedili materijal za sanaciju, ako je u pitanju starost cijevi? Zar to ne bi bilo u potpunoj nadležnosti novskog Vodovoda?
Da je riječ o staroj i dotrajaloj cijevi govori i činjenica da je ovo treći slučaj na ovoj trasi da se upravo tokom izvođenja radova postavlja nova vodovodna cijev f 180 – tvrde iz Ćeltikćoglua.

Picerija i restoran

KRAJ RADOVA DO 1. JUNA OBEĆAVA TURSKI IZVOĐAČ

O ekspeditivnosti i poštovanju rokova ove kompanije koja gradi kanalizacioni kolektor, građani rivijere odavno su svoje rekli i to u nekoliko navrata. Posljednji put na zajedničkom sastanku, prošle sedmice, sa predstavnicima lokalne uprave, investitorom, u prisustvu velikog broja stanovnika Đenovića i Baošića.
Oni su tada izrazili nevjericu da će radovi na tom dijelu trase biti završeni do 1. juna, kada počinje sezona.
Ako vam je za 50 % bilo potrebno 17 mjeseci, kako ćete perostalih 50 % završiti za dva mjeseca? – zapitali su ih mještani.
Takođe su jasno izrazili stav da ako radovi ne budu tekli planiranom dinamikom da će oni preduzeti i druge radikalne mjere.
Po onome što odgovorni iz Ćeltikćoglua tvrde, na ovoj dionici se radovi i odvijaju prema isplaniranoj dinamici. Do spajanja cjevovoda sa urađenim u Kumboru preostalo je još 190 metara, i na tom potezu se postavljaju istovremeno tri cijevi, dvije kanalizacione i vodovodna, ukupno 600 metara cijevi.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code