Početna Društvo Cikasi umjesto kanarskih palmi

Cikasi umjesto kanarskih palmi

11

Zaposleni u Sektoru za održavanje zelenila, Komunalno Stambenog doo, zasadili su jutros 5 cikas palmi na Šetalištu Ped Danica, od „Galeba“ do restorana „Mimoza“, obavještavaju iz Komunalno stambenog preduzeća.

Sadnja je obavljena u sklopu akcije „Nek gora zazeleni“ koju su pokrenuli Generalni sekretarijat Vlade Crne Gore i Zajednica opština Crne Gore u svim opštinama povodom obilježavanja 28 godina od usvajanja Deklaracije o ekološkoj državi Crnoj Gori.

Jedan dio sredstva za sadnice obezbijedile su lokalne samouprave, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Uprava za šume, a drugi je opredijeljen iz projekta EU4ME koji finansira Delegacija EU u Crnoj Gori, a sprovodi UNDP.

11 Komentari

 1. Zasadili pet palmica i nabrojali 4 sponzora. Pa izgleda da su svi izgubi kompas niti znaju šta rade, šta pričaju i bogami ni vi šta pišete. Toli palmica zasadi svaki dobar domaćin.2325

  2
  1
 2. Ko je dozvolio da se stave stolovi i stolice na setalistu treba ga uhapsiti. Prosirili setaliste za kafane. Pa zasto onda niste napravili terase? Pa more ste zaklonili suncobranima! Ovo nema nidje , narod se radovao lijepom sirokom setalistu , a sad stolice po njemu!

  37
  2
 3. Postavili bi jos koji nego nemaju dje od stolova i stolica od kafica.Prosireno setaliste a nikle terase,kako neko moze dobit dozvolu za to nije mi jasno

  36
  1
 4. Vi znate samo da sjecete stabla, vise ste posjekli no posadili, da je srece tamo dje ga ispilate posadite novo da ima i dalje hladovine i zelenila, ono sto i posadite ne zalivate pa se osusi, nekad smo bili grad zelenila a sad postajemo kao svaki grad bez zelenila pa kad ljeti upekne oces moc nac ladovinu ispod cikasa….. Neces

  26
  1
 5. Cikas nije palma, iako ga često tako nazivaju zbog karakterističnog izgleda lišća. Cikas ne pripada porodici Palmae, već Cycadaceae – palmolika paprat! Karakteriše ga dugovječnost, relativno nizak rast i jednostavnost gajenja.

  38
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code