Početna Društvo Cikasi umjesto kanarskih palmi

Cikasi umjesto kanarskih palmi

11

Zaposleni u Sektoru za održavanje zelenila, Komunalno Stambenog doo, zasadili su jutros 5 cikas palmi na Šetalištu Ped Danica, od „Galeba“ do restorana „Mimoza“, obavještavaju iz Komunalno stambenog preduzeća.

Sadnja je obavljena u sklopu akcije „Nek gora zazeleni“ koju su pokrenuli Generalni sekretarijat Vlade Crne Gore i Zajednica opština Crne Gore u svim opštinama povodom obilježavanja 28 godina od usvajanja Deklaracije o ekološkoj državi Crnoj Gori.

Jedan dio sredstva za sadnice obezbijedile su lokalne samouprave, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Uprava za šume, a drugi je opredijeljen iz projekta EU4ME koji finansira Delegacija EU u Crnoj Gori, a sprovodi UNDP.

11 Komentari

  1. Zasadili pet palmica i nabrojali 4 sponzora. Pa izgleda da su svi izgubi kompas niti znaju šta rade, šta pričaju i bogami ni vi šta pišete. Toli palmica zasadi svaki dobar domaćin.2325

  2. Ko je dozvolio da se stave stolovi i stolice na setalistu treba ga uhapsiti. Prosirili setaliste za kafane. Pa zasto onda niste napravili terase? Pa more ste zaklonili suncobranima! Ovo nema nidje , narod se radovao lijepom sirokom setalistu , a sad stolice po njemu!

  3. Postavili bi jos koji nego nemaju dje od stolova i stolica od kafica.Prosireno setaliste a nikle terase,kako neko moze dobit dozvolu za to nije mi jasno

  4. Vi znate samo da sjecete stabla, vise ste posjekli no posadili, da je srece tamo dje ga ispilate posadite novo da ima i dalje hladovine i zelenila, ono sto i posadite ne zalivate pa se osusi, nekad smo bili grad zelenila a sad postajemo kao svaki grad bez zelenila pa kad ljeti upekne oces moc nac ladovinu ispod cikasa….. Neces

  5. Cikas nije palma, iako ga često tako nazivaju zbog karakterističnog izgleda lišća. Cikas ne pripada porodici Palmae, već Cycadaceae – palmolika paprat! Karakteriše ga dugovječnost, relativno nizak rast i jednostavnost gajenja.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code