ČIŠĆENJE IMANJA I PALJENJE OTPADA POD NADZOROM VATROGASACA

ČIŠĆENJE IMANJA I PALJENJE OTPADA POD NADZOROM VATROGASACA

207
0
Podijeli

Vlasnici imanja u zaleđu Herceg Novog koriste lijepe dane za čišćenje i pripremu zemlje za sadnju.

Tako i dim koji se već treći dan izvija iznad naselja Topla nije slučajni požar već rezultat paljenja zelenog otpada. Komandir Vatrogasne jedinice Herceg Novog, Damjan Lončar potvrdio nam je da je par mještana počelo sa uređivanjem i čišćenjem okućnica i bašti, sređivanjem placa i za sada ne postoji mogućnost izbijanja požara.
“Nekoliko momaka potkresuju drveće i pale ga. Nemaju zabranu paljenja i ne ugrožavaju nikoga. Prekjuče smo obišli teren „Ladom Nivom”, jer je teren nepristupačan i cistijernama se ne može izaći” – kaže Lončar.
Inače, paljenje zelenog otpada i loženje vatre na otvorenom zabranjeno je u periodu od 1. juna do 1. oktobra, što reguliše Odluka o zaštiti od požara koju donosi predsjednik Opštine Dejan Mandić.
U tom periodu na poljoprivrednom zemljištu, u kampovima i na drugim otvorenim prostorima moguće je ložiti vatru isključivo uz odobrenje i dozvolu opštinske vatrogasne jedinice. Svi koji tada namjeravaju da lože na otvorenom dužni su najkasnije tri dana prije toga da obavjeste opštinsku vatrogasnu jedinicu podnošenjem prijave radi dobijanja dozvole.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code