Početna Društvo Čiste podmornički tunel Rose, a niko ne odvozi smeće

Čiste podmornički tunel Rose, a niko ne odvozi smeće

11

Iz kotorskog Planinarskog kluba „Vjeverica“ obratili su se putem FB grupe prezadovoljnih građana Herceg Novog svima koji mogu da pomognu da se odnese smeće koje su prikupili iz podmorničkog tunela na Rosama, jer nadležni ne reaguju.

-Da li je za vjerovati, da za 4 posljednje volonterske akcije čišćenja smeća na ovom potezu, posljednje 4 nedjelje – niti jedna opštinska služba, niti jedne opštine, nije preuzela odgovornost kako bi isto, samo jednim manjim brodićem prevezla na mjesto koje je predviđeno za to??

Realnije je da očekujemo kaznu, jer smo narušili dnevne rutine (ne)odgovornih institucija i zadali im dodatni posao…Da, to je realnije u ovom društvu.

Molimo sve koji ikakve kontakte imaju, da ne gube vrijeme sada na komentarisanje i prepucavanje, te gubljenje energije i vremena, to nije cilj – već da proslijede ovu informaciju što prije kome treba,(Opština Herceg Novi, Tivat, Kotor) prije nego krenu kiše ili čagljevi razvuku kese i razbacaju smeće opet na sve strane- poručuju iz organizacija Vjeverice !

Kako nam kažu aktivisti ovog kluba, oni uporno svake nedjelje od jula čiste ono što u tunel ostave izletnici i kamperi. Sakupljeno je 20 vreća raznog otpada, a u nedjelju su se neprijatno iznenadili kada su vidjeli da smeće više od mjesec niko nije odnio.

-Da li je uopšte trebalo da čistimo-pitaju se u “Vjeverici”, koji su, kako kažu, više puta pozivali nadležne u hercegnovskoj „Čistoći“, s obzirom da Rose pripadaju hercegnovskoj opštini.

Međutim, direktor “Čistoće” Vladimir Arsić, sa akcijama, kako tvrdi, uopšte nije ni upoznat:

“Prvi put za to čujem, jer niti znam za to niti su nam se obraćali. Javno pišu nešto što nije tačno, a njima svaka čast na načinu kako su i šta odradili. Neophodno je da “Čistoća” bude obaviještena da bismo znali šta ćemo da radimo. Nemam nikakav pisani trag o njihovim aktivnostima. U svim akcijama smo učestvovali i ne znam što bi ovu preskočili. Da su nas obavijestili, dobili bismo makar neku informaciju kad ćemo da nešto očistimo, ako ne možemo odmah”, tvrdi Arsić.

Ističe da Čistoća ima obavezu održavanja javnih površina, ali bi se, smatra on, trebalo zapitati zašto baš “Vjeverice” čiste taj tunel.

U svakom slučaju, čiji god da je danas bivši vojni objekat, koji je bio skloniše za podmornice, treba podržati svaku akciju čišćenja, ali i usaglasiti sa nadležnima da se otpad odveze.

11 Komentari

 1. Moram da pitam ko je taj Arsić i ko ga drži. Vidim da ga stalno prozivaju, a vidim i grad nikad prljavi, ulice se ne peru. većina kontejnera preliva, veverice čiste, a on nije obavješten. Sramota opštine, pa zar nema niko bolji

 2. a glibavo šetalište isto vjeverice da peru a da ih Arsić hejtuje ili da prodju jednom dnevno sa oeračem ko što radi sav civilizovan svijet

 3. Nije tunel, nego pokop i jedan je od 3 na Luštici.
  Zanimljivo je da se nijedan ne koristi ni zašta, a bilo bi bolje da imaju vlasnika ili zakupca koji bi nešto sa njima radio pa ne bi morali planinari da ga čiste.

  3
  1
 4. ..Čistoća ima obavezu održavnja javnih površina…..onda se uozbiljite i protumarajte po teritoriji svoje opštine da proščistite javne površine za koje MORATE biti upoznati da postoje
  Valjda ih imate u službenoj evidenciji da ih ne bi drugi čistili imajući u vidu Vašu nadležnost nad njima.

 5. Koji je taj Arsić manipulant. Ne znam što ga više drže. Čistoća je nekad bila primjer Komunalnih preduzeća, a šta je sada. Nemaju ga đe pa u Čistoću.Treba ga malo provjeriti i finansijski.Milica i on opasan tandem

 6. Region/Svijet/ Srbija Beograd: Prva žrtva groznice Zapadnog Nila. kod nas na Toploj 3 tek su prekjuce malo zaprasili, dvije zene ,zarazene su istim virusom. Opstinari uozbiljite se !!1

  10
 7. Tako je i sa svim tvrdavama, to je razlog sto mi je milo sto su dali Mamulu,a bio sam protiv toga. Mamula je bila živa zaraza, tako ce postato skoro vec je Spanjola, dio oko sat kule,citadelu niko i ne pominje…..

  24
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code