Početna Eco Čistili Vrmac i sakupili 10 kubika otpada

Čistili Vrmac i sakupili 10 kubika otpada

0

U znak obilježavanja Dana planete Zemlje veoma uspješno je juče okončana akcija čišćenja Vrmca. Aktivisti su uređivali I čističi protivpožarne puteve i planinarske staze, sakupljali otpad sa padina tivatske i kotorske strane.

Foto: NVO Naša Akcija

Stazu Lepetane-Orašje i Plavda-Orašje ocistile su ekipe Službe zaštite Tivat sa dobrovoljnim vatrogasnim društvima Tivat i Boka. Stazu Pod Kuk – Gornja Lastva očisili su članovi Triatlon kluba Herceg Novi i Kotor i planinarski klub “Vjeverica”.

Sa velikog guvna na platou Vrmca 56 volontera usmerilo se u 5 pravaca u akciji čišćenja otpada, od kojih je najteža lokacija bila odmah pored Škaljarske tvrđave primarno zbog velikog broja guma. Sakupljeno je 10m3 otpada.

Volonteri su bili uglavnom omladinci iz NVO Naša akcija, Omladinskog tima Tivat i Knightsbridge škole, ali su se pridruzili i familije iz jednog i drugog grada.

Akciju su organizovali Opštine Tivat i Kotor i NVO Naša akcija, uz podršku Porto Montenegra i Turističke organizacije Tivat, kao i Komunalna preduzeća oba grada.

Foto: NVO Naša Akcija

NVO Naša akcija je inicirala ovu aktivnost kao dio programa “Priroda za psihičko i fizičko zdravlje mladih” koji je podržao European Endowment for democracy.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code