Početna Društvo CISTJERNE PERU ULICE, A KAMIONI SA SMEĆEM IH I DALJE PRLJAJU

CISTJERNE PERU ULICE, A KAMIONI SA SMEĆEM IH I DALJE PRLJAJU

0

Iako je turistička sezona u gradu pod Orjenom ove godine praćena boljom kulturnom i zabavnom ponudom, a i boljom posjetom, sa druge strane, stare boljke kao što je komunalni red, higijena i gradska infrastruktura i dalje se teško liječe.

Često pretrpani kontejneri i kante za sitni otpad, uz curenje otpadnih voda iz kamiona za odvoz smeća koji ostavljaju nesnosne mirise za sobom, gomile smeća podno Forta mara, samo su neki od ljetnjih kadrova Novog.
Upravo zbog „oticanja” otpadnih voda iz kamiona preduzeće „Čistoća” i njen direktor Borivoje Bonić novčano su kažnjeni početkom avgusta. No, ovaj nemar, ili nije bio dovoljno kažnjen, ili je teško “zakrpiti” kamione, pa i mjesec kasnije dok kupe smeće kroz grad za sobom ostavljaju smrdljive tragove masnoće i zagađene tečnosti.
– „Vozni park „okrnjen” nam je za jednu cistjernu koja je na popravci u Podgorici još od aprila zbog samozapaljenja instalacija. Njena popravka se non stop prolongira zbog nedostatka djelova, ali mi i pored toga svake večeri peremo udarne djelove grada, kao što su šetalište i rivijera – pravda se direktor „Čistoće”, Borivoje Bonić.
Inače, tokom proteklih dana odvoz otpada sa prosječnih 85 tona, smanjen je na 50 tona što ukazuje i na odlazak određenog broja gostiju. Ipak, pojačan režim rada na održavanju javnih površina i prikupljanju i odvozu otpada trajaće do 7. septembra.
U Čistoći se pripremaju i za ovogodišnje peto čišćenje poluostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula, koje bi trebalo da bude obavljeno ovog vikenda.
DOO Čistoća pridružila se inicijativi komunalnih privrednih društava iz primorskih gradova za produženje javnog rada “Neka bude čisto” do kraja 2015. godine. U inicijativi su jasno definisani rezultati javnog rada na polju održavanja čistoće na magistralnim i regionalnim putevima, te graničnim prelazima. Iskazane su i potrebe daljnjeg zapošljavanja i finansiranja ovakvih radova za nezaposlena lica u Crnoj Gori, s obzirom da je deficita kadrova na održavanju poslova javne higijene i drugih komunalnih usluga.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code