Čisto more na 97,8% kupališta na crnogorskoj obali

Čisto more na 97,8% kupališta na crnogorskoj obali

3
Podijeli

images_slike_ilustracija_more_rjRezultati analize kvaliteta morske vode za 91 javno kupalište koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 15. do 18. avgusta pokazali su da je na 97,8% kupališta kvalitet morske vode bio prve klase, a na 2,2% kupališta  K2 klase.

Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima  kvalitetna, odnosno sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju – navode iz Morskog dobra.

Picerija i restoran

Na svih 14 kupališta u Ulcinju kvalitet je bio K1, dok je u Baru, na 9 od 10 kupališta kvalitet bio K1, a na 1 kupalištu K2 klase. Kvalitet morske vode K1 klase bio je na svih 23 kupališta u Budvi, svih 14 kupališta u Kotoru i svih 9 kupališta u Tivtu uključenih u program monitoringa.

Od  24 kupališta u Herceg Novom, morska voda kvaliteta k1 klase bila je na 23, a K2 klase na centralnoj plaži u Kumboru.

Ponovljenim analizama uzoraka morske vode na Velikoj plaži u Ulcinju, Jazu u Budvi i Krašićima u Tivtu nije utvrđeno prisustvo mikrobiološkog zagađenja.

3 Komentari

Ostavite komentar