“Čistoća” i Komunalno pripremaju grad za Novu godinu

“Čistoća” i Komunalno pripremaju grad za Novu godinu

900
0
Podijeli

radnici zeleniloRadnici “Čistoće” zajedno sa Komunalno stambenim održavaju, uređuju i kose pojas magistrale od Zelenike do Debelog brijega i od Kumbora do Kamenara. U okviru redovnih aktivnosti, radnici Komunalno-stambenog su juče i danas kosili travu oko zgrade Opštine i u parku Boka.
Na trasi magistrale će, prema planu nadležnog opštinskog Sekretarijata, sljedeće godine saditi oleandere, kako bi na praznim javnim površinama, kao i na onim na koje nesavjesni građani bacaju smeće, postavili žive ograde.
Sekretarijat je sa Komunalno-stambenim preduzećem definisao pristupačna mjesta duž magistrale, među kojima su i ona na kojima nesavjesni građani odlažu otpad ili parkiraju vozila. Ovog ljeta u Sutorini zasađeno je 200 sadnica, što se pokazalo kao odlično rješenje za prazne površine na padinama, ističe Jovanka Matković iz Sekretarijata za prostorno planiranje i zaštitu životne sredine.
radnici zelenilo 2– U planu za iduću godinu je i revitalizacija drvoreda u Ulici Orjenskog bataljona – gdje je nekada bilo 25 stabala, koja su se godinama sjekla uglavnom zbog nevremena, a koja nikada nisu obnavljana. Zadatak je vratiti autohtone biljke na tom području. Orjenski bataljon jeste zahtjevan i komplikovan jer su stabla starija od 30 godina, pa će se vjerovatno pristupiti metodi sasušivanja korjenja – dodaje Matkovićka.
Po nalogu Komunalne policije ove godine se moralo nekoliko palmi posjeći, pa je dogovoreno da se kod crkve Svetog Antuna uskoro posade nove. I iz Komunalno stambenog preduzeća predlažu sadnju oleandera i kaktusa uz pojas magistrale, kao i oplemenjivanje sporednih puteva i mjesta poput Milašinovića mosta i petlje u Igalu.
Takođe, u 2016. godini Novljani bi oko sebe mogli imati mnogo više divljih naranči i šipka.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code