Početna Društvo “Čistoća“ s dugovima ulazi u ljetnju sezonu, ali stanje bolje nego lani

“Čistoća“ s dugovima ulazi u ljetnju sezonu, ali stanje bolje nego lani

17

Iako je preduzeće „Čistoća“ opterećeno finansijskim problemima, jer ima blokadu Poreske uprave za 280 hiljada eura, 170 hiljada eura duga za neisplaćene prekovremene sate od 2014. do 2017. godine, neisplaćene troškove za deponiju u visini od 40 hiljada, ipak, odžava zavidan nivo higijene u gradu. Grad je umiveniji nego lani, kada su goste dočekivale hrpe smeća od Šetališta Pet Danica duž cijele rivijere i prigradskih nasleja.

O stanju u ovom preduzeću govorio je odbornicima lokalnog parlamenta direktor, Vladimir Arsić. Povećan je stepen naplate, odnosno  91, 30 % faktura. U oktobru 2018. godine naplaćeno je 150 hiljada eura, za razliku od oktobra 2017, kada je preduzeće inkasiralo svega 58 hiljada. Na to je uticala i veća cijena čistoće sa 5,5 na 6,6 centi po kvadrat nakon prošlogodišnje ljetnje sezone. Obnovljen je vozni park, a “Čistoća” je poslovala sa dobitkom od 40.348 eura, rekao je Arsić.

Prostora za održivijim upravljanjm i popravke ima, čulo se u parlamentu. Primjera radi, do ušeda bi moglo doći i kod plaćanja ljekarskih uvjerenja radnika preduzeća, jer ih plaćuju čak po 120 eura. U opštoj higijeni značilo bi dosta i da kontejneri imaju poklopce, te da se konačno riješi problem odlaganja guma.

Na Tisovim gredama regulisana je lokacija za njihovo  odlaganje. Direktoru “Čistoće” zato nije jasno zašto se ekološka inspekcija pojavljuje, kad su svi uslovi ispunjeni. U momentu njegovog preuzimanja preduzeća u Reciklažnom centru bilo je deponovano 60 tona guma.

On je, inače, informisao da su u toku završne pripreme za nastupajuću ljetnju sezonu. Završen je tender za nabavku 140 kontejnera vrijednih 42 hiljade eura, koji bi do 15. maja trebalo da budu isporučeni. Obnovljena je i mehanizacija, koja je sada, pored teške situacije preduzeća, u solidnom stanju.

17 Komentari

 1. Riješeno deponovanje auto guma, ha ha. Deponovane na smetlište Tisove grede de u svakom trenu može izbit požar ko što se i svake godine dogodi.

  1
  2
  • Jedina firma koja i dalje ima zaposlene koji nose račune, nijesu još čuli da postoji Pošta, koja to za sve druge radi. Račune inače onaj kobajagi inkasant nosi svaka dva-tri mjeseca, kad se sjeti ili kad dođe sa bolovanja na posao.

   3
   2
 2. Evo najave novog poskupljenja od najmanje 100%. Svake godine oni udare veći harač, kao da zlato voze u kamionima. Čistači im ko manekeni šetaju one kante gore dolje, uzduž i poprijeko, prolaze pored smeća, ne bi se čak ni zeznuli pogledati u pravcu kese, papitića, a kamoli pokupit. I onda ovaj biser priča kako je čista rivjera, jes malo sutra.

  4
  2
 3. Čuo sam da je u Čistoći, nikad gore.. Arsić i Milica se tale, a dugove će neko morati da vraća. Čista izmišljotina da je grad čistiji, pogledaj te malo bolje. Ovaj Arsić vas obmanjuje, a njemu je dobro. Mića imaš li bar ti petlju,ako Katić nežnije. Taj Arsić
  da je valjao ostao bi u Tivat. Pitaj te malo radnike

  11
  6
  • A kada ce te smjenit rukovodioce sa osnovnom I srednjom skolom u cistoci , vodovodu , stambenome …. ? Ajde junaci resite najveci ako smijete !

   9
   2
 4. Obnovljen je i privatni vozni park vasih rukovodilaca. Sad ispred kuce dva audija 6. Neka vazda imao kad se moze, a niko te ne dira i pita porijeklo.

  17
  2
 5. A i ona usteda goriva nije pomogla , a kada ce sefovi parkira sluzbena auta posle radnog vremena u krug cistoce ? I nije to samo problem cistoce i auta iz drugih preduzeca se mogu vidjeti ispred kuca gdje ti takozvani sefovi zive ,kako voze djecu u skolu i naravno najvise pred kafane !!!

  26
 6. Da li se pitaju ko će da plati nagomilane dugove? Mi, građani! O kakvoj to efikasnosti uopšte pričaju. Pokrijte se po ušima i ne javljaj te se. A Ti Arsiću, pravac Tivat, ako ti tamo nađu kakvo mjesto partijski pajtaši.

  25
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code