Početna Društvo “Čistoća” spremnije dočekuje ljetnju sezonu, uskoro ugovor sa Morskim dobrom

“Čistoća” spremnije dočekuje ljetnju sezonu, uskoro ugovor sa Morskim dobrom

16

Turistička sezona u Herceg Novom, sa prepunjenim kontejnerima iz kojih curi tečnost neprijatnog mirisa, smećem po ulicama i na Šetalištu, ne bi trebalo da se ponovi.

Novim ugovorom sa JP Morsko dobro održavanje higijene u obalnom pojasu biće bolje riješeno, jer Čistoća će direktno inkasirati 195 hiljada eura, kazao je za Radio Jadran izvršni direktor, Vladimir Arsić.

On je potpisao ugovor, na koji je i predsjednik Opštine dao saglasnost.

– Ovih dana očekujemo da i u Morskom dobru stave potpis na dokument, odakle smo i dobili predlog ugovora. Mislim da smo napravili dobar predlog sa Morskim dobrom, jer ovog puta će sva sredstva biti slivena u budžet “Čistoće”, a mi ćemo shodno tome i efikasnije odgovoriti obavezana – objašnjava on.

Novi kontejneri, ugovoreni sezonci-čistači

U ovu turističku sezonu, preduzeće ulazi spremnije nego ranijih godina, jer sve su pripreme privedene kraju, uvjerava Arsić.

– Polako krećemo u finiš sa ostatkom, odnosno sa onim što je prošle godine bio problem u organizaciji. U narednih 15-20 dana stiže novi kontigent kontejnera, što nam je jedna od najvažnijih aktivnosti, a takođe i nabavka kamiona za pretovarnu rampu u reciklažnom cenutru, zajedno sa kadama – navodi on.

Veći broj vozila, rasterećen rad reciklažnog centra, odraziće se i na stanje ćistoće u gradu. Pet kada biće angažovane na odvozu otpada do depnije Tisove grede.

Najveći problem preduzeća je, kako je kazao Arsić, angažovanje sezonske radne snage, ali ove godine na vrijeme su obezbijeđeni čistači i radnici na specijalnim vozilima.

– Svi boksevi su prefarbani i prostor oko njih je čistiji nego što je bio u prethodnom periodu. Ono što je novina su metalni boksevi, sa logom Čistoće. Oni su jeftiniji, a moglo bi se reći i funkcionalniji nego gradnja betonskih niša – objašnjava on.

U koordinaciji sa JP Morsko dobro biće postavljene i nove kante za otpatke cijelom dužinom Šetališta. Arsić se nada da će Čistoća ovih dana, nakon potpisa ugovora, retroaktivno dobiti sredstva uložena za redovno održavanje pojasa Morskog dobra i plaža u Herceg Novom za posljednja 4 mjeseca.

U toku je i potpisivanje ugovora sa zakupcima plaža, a nakon toga i preduzeće Čistoća znaće tačno koje površine je ugovorom u obavezi da održava.

16 Komentari

 1. E moj Arsicu kod tebe je sve med i mljeko,prvo daj platu,pa je povecaj pa da radnici budu zadovoljni a ne da vodovod i stambeno ima vecu platu od tvojih radnika.
  Zasto je onda trka frka kad treba da ti dodje inspekcija rada,ako postujes zakone CG…
  Na odgovorna rukovodeca mjesta rade osobe bez odgovarajuce strucne skolske spreme za taj poso i jos angazujes vatrogasca da ti vodi servisnu zonu ( nema jos pozara u servisnoj zoni,mozda ga i bude pa si njega doveo,pametno-razmisljas unaprijed)
  Sto ti bi pa dozvoli ( ili mozda neznas ) da cistilicu sto kupi Bonic za oko trideset-cetrdeset hiljada eura (to su pare svih gradjana HN) tvoji strucnjaci se igraju s njom rastavise je da bude neznaju ni oni sta pa je nece vise niko sastavit da mete a nece bit ni ono sto su zamislili pa ces je onda dat za staro gvozdje djabe…..

  12
  2
 2. Kako i nece biti spremniji kad su poskupili za 100% od Oktobra l……
  Nikad vise ova vlast , gdje god su mogli su poskupili i oteli bez ikakvog pardona , nek me j…. Milo jos 100 godina jer su ovi za nevjerovat ali mnogo mnogo mnogo gori od njega.

  29
  5
  • nemoj tako ovi su sve pozlatili u svako javno preduzece , samo po radnicima udaraju a neskolovani sefovi i dalje haraju ostale sve privilegije !

   26
   2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code