Početna Oko nas Kotor Čitav auditorijum na nogama: Massimo Savić sinoć na KotorArtu

Čitav auditorijum na nogama: Massimo Savić sinoć na KotorArtu

4

Na drugom koncertu u okviru Coca-Cola Stage-a, na festivalu KotorArt, nastupio je Massimo Savić i sa sjajnom ekipom muzičara izveo nove i stare hitove uz koje su čitav auditorijum podigli na noge.

– Massimo Savić (vokal), Bruno Urlić (violina), Ivan Pešut (gitara), Alan Svetopetrić (gitara), Gojko Tomljanović (klavijature), Marko Matošević (bubnjevi) i Boris Popov (udaraljke) svojom harizmom i sviračkim umjećem su, u dvočasovnom nastupu, šarmirali publiku gdje je dobra energija vladala od samog početka koncerta, navode iz PR službe festivala.

Ovo je Massimov drugi nastup na KotorArt-u.

Masimo je, pored najvećih hitova, predstavio i svoj novi album Sada, s kojeg su se uveliko izdvojile najslušanije pjesme, poput 1000 ljudi i Neka ti plove brodovi. Album, koji je objavila Izdavačka kuća Aquarius Records 2018. godine, predstavlja jednu vremensku tačku, postavljenu kao sadašnji trenutak u odnosu na prvi album Sjaj u tami, objavljen prije 35 godina, i u odnosu na budućnost, koja, sudeći po novim pjesmama, obećava sjajan uspjeh.

Massimo Savić u svijet muzike ušao je kao srednjoškolac, svirajući električnu gitaru. Po dolasku u Zagreb, 1979. godine, osnovao je grupu Dorian Gray s Brankom Terzićem, Vedranom Čupićem i Emilom Krnjićem, postnovotalasni bend koji je veoma brzo osvojio jugoslovensku muzičku scenu. Posljednjih godina često nastupa s džez pijanistom Matijom Dedićem, kao i sa svojim bendom Alkemičari. Bend s kojim nastupa širom regiona čine poznati muzičari, kao što su violinista Bruno Urllić, gitaristi Ivan Pešut i Alan Svetopetrić, klavijaturista Gojko Tomljanović, bubnjar Marko Matošević, te perkusionista Boris Popov. Masimo je snimio više albuma, među kojima su Samo za tvoje oči, iz 1984. godine, Zemlja plesa, Elements, na engleskom jeziku, Massimo iz 2002. godine, Vještina, Dodirni me slučajno, 1 dan ljubavi.

4 Komentari

  1. Bravo za Kotor , a mi jadni u La bambu na cicu, Micu i raznorazne sličnih imena. Jadni Novi, još samo da se zaori na trgu ona Hercegovačka “vuk magare na plot nagonio”

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code