City Games: Ekipa “Casa Igalo” novi-stari šampion Crne Gore

City Games: Ekipa “Casa Igalo” novi-stari šampion Crne Gore

7
Podijeli

Tim „Casa Igalo“ iz Herceg Novog, kojeg čine Marijana Davidović, Anđela Antunović, Nikola Milović, Pavle Milošević, Nikola Moskov i Marko Porobić, novi je šampion City Games takmičenja za Crnu Goru.

Trijumf je, međutim, bio i očekivan, ekipa je četvorostruki prvak Crne Gore, a dva puta osvajala je i međunarodno finale, priča za Radio Jadran kapiten, Nikola Milović.

Picerija i restoran

– Takmičimo se već pet godina. Poslije prve dvije-tri igre znalo se da ćemo pobijediti. Takmičenje je vrhunska primorska priča, sa tematikom iz Jadranskog mora. Okupila je na Škveru više ljudi nego neka vaterpolo utakmica. U Podgorici je bilo nešto malo manje gledalaca, ali atmosfera je bila fenomenalna – ističe on i dodaje da protivnike uglavnom poznaju, jer riječ je o vaterpolistima i plivačima sa kojima su nekad trenirali.

Na finalnom City Games takmičenju u Podgorici, na otvorenom bazenu SC „Morača“, u organizaciji Glavnog grada Podgorice , Sekretarijata za kulturu i sport, te Adria events agencije, za najbolje momke i djevojke Crne Gore nadmetalo se šest timova: „Casa Igalo“ i „Triatlonci“ iz Herceg Novog, „Leteći šugamani“ i „Seamont“ iz Kotora, „Budvanski plivači“ iz Budve i domaći „Podgorički sunđeri“ iz Podgorice.

Početak takmičenja pokazao je odličnu formu „Case Igalo“. Rezultati od 420 poena u letećem vaterpolu, 5,7 litara u vinu i 2:19 min u vošarci bili su dovoljni za berbu 28 od 30 maksimalnih poena u prve tri igre finalnog takmičenja. Timovi koji su najbolje pratili tempo budućih šampiona bili su Budva („Budvanski plivači“) i Kotor („Seamont“). Iako postižu dobre rezultate u svim igrama, ne uspijevaju do igre Veslo razliku u poenima za liderom smanjiti na manje od 4 poena zaostatka.

Igra Veslo dala je dva zanimljiva polufinalna duela. Okupljeni gledaoci mogli su pratiti novljansko polufinale između timova „Triatlonci“ i „Casa Igalo“, dok su se u drugom polufinalu nadmetali „Budvanski plivači“ i „Seamont“ iz Kotora.

Plasman u finalno veslanje za „Casu Igalo“ značilo je da su postali šampioni Crne Gore, pa je za momke i djevojke iz Herceg Novog moglo početi slavlje. U veslanju za treće mjesto Triatlonci povlače Budvu i tim rezultatom u Herceg Novi odnose pehar za treće mjesto Crne Gore.

Najbolji tim Crne Gore osvojio je vrijedan skijaški vikend na Mariborskom Pohorju i boravak u Gorskom wellness centru Bolfenk. Nakon Crne Gore, City Games turneja nastavlja svoj put po Hrvatskoj i Sloveniji gdje se takođe traže najbolji timovi tih država.

REZULTATI – Podgorica (MNE FINALE) 31.07.2018

1. mjesto: HERCEG NOVI, Casa Igalo – 57 poena
2. mjesto: KOTOR, Seamount – 42 poena
3. mjesto: HERCEG NOVI, Triatlonci – 39 poena

7 Komentari

Ostavite komentar

*

code