Crna Gora domaćin 41. sjednice Generalne komisije za ribarstvo Mediterana

Crna Gora domaćin 41. sjednice Generalne komisije za ribarstvo Mediterana

0
Podijeli

U Budvi će sjutra biti otvoteno 41. redovno zasijedanje Generalne komisije za ribarstvo Mediterana (General Commission for Fisheries – GFCM). Veoma značajan međunarodni skup za razvoj ribarstva, koji će trajati od 16. do 20. oktobra, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, u hotelu Splendid, u 10 časova, otvoriće potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, mr Milutin Simović.

GFCM djeluje u okviru Organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO). Komisiji je cilj podsticanje razvoj i zaštita ribljih resursa i živog bogatstva mora, kao i održivo upravljanje ribarstvom i akvakulturom.

Picerija i restoran

Crna Gora je članica Generalne komisije za ribarstvo Mediterana od 2008. godine i do sada je aktivno učestvovala u radu ove međunarodne organizacije.

Preporuke koje donosi GFCM su obavezujuće za njene članice, čime se omogućava primjena politika održivog korišćenja i zaštite ribljih resursa i ostalih organizama u moru.

Na skupu će učestvovati oko 120 delegata iz 25 zemalja, koji će raspravljati o ribarskoj politici Mediterana. Osim predstavnika Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, u ime zemlje domaćina učestvovaće i naučnici i istraživači iz Instituta za biologiju mora u Kotoru.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code