Početna Turizam Crna Gora među 8 najboljih destinacija za kongresni turizam

Crna Gora među 8 najboljih destinacija za kongresni turizam

0

Prema godišnjem izvještaju „PRO SKY“- njemačke međunarodne korporacije specijalizovane za ocjenu destinacije u dijelu MICE (meeting incentive, kongress, events) turizma, a na osnovu ocjene 450 evropskih profesionalaca iz kongresne industrije, Crna Gora našla se među osam najboljih MICE destinacija za 2019. godinu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva održivog razvoja i turizma, na najvećem specijalizovanom sajmu kongresne industrije u Frankfurtu – „IMEX“, predstavnicima Nacionalne turističke organizacije uručena je nagrada „PRO SKY DESTINATION AWARD 2019“.

Na štandu Crne Gore, pored Nacionalne TO, ponudu su prezentovali hotel Lazure Hotel & Marina, The Chedi Lustica bay, TO Budva, Montenegro Stars Hotel Group, hotel Avala Resort and Villas, kao i agencije Montenegro tourist service, Explorer i Montenegro In Style.

Tokom tri dana ovog sajma na štandu Crne Gore održano je preko stotinu sastanaka sa organizatorima događaja sa emitivnih tržišta Njemačke, Rusije, Poljske, Velike Brtanije, Francuske, Amerike i dr. na kojima je predstavljena ponuda destinacije i mogućnosti za organizaciju dogadjaja u Crnoj Gori.

Interesovanje za Crnu Goru kao destinaciju za kongresni turizam iz godine u godinu bilježi kontinuirani rast. Na osnovu do sada organizovanih i ugovorenih događaja do kraja godine očekuje se porast ne manji od 10% u odnosu na lani.

„IMEX“, jedan od najznačajnijih evropskih sajmova kongresne industrije, poslovnih i incentive (motivacionih) putovanja, održava se od 21. do 23. maja 2019. godine u Frankfurtu.

Sajam je okupio oko 14.000 poslovnih posjetilaca, od toga 3.500 izlagača iz 160 zemalja. Većina zainteresovanih hosted buyera(kupaca) MICE događaja, prisutnih na ovome sajmu su sa tržišta Njemačke, SAD, Velike Britanije, Francuske, Rusije, Skandinavskih zemalja i dr.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code