Početna Društvo Crna Gora na preliminarnoj listi: Od 1. jula putovanja u EU

Crna Gora na preliminarnoj listi: Od 1. jula putovanja u EU

12

Crna Gora nalazi se na preliminarnoj listi zemalja, čijim će građanima biti dozvoljeno putovanje u EU od 1. jula. Od zemalja regiona, pored Crne Gore, na spisku se jedino nalazi Srbija – prenosi RTCG.

Preliminarnu listu, koja obuhvata 14 zemalja i oko koje su se kasno sinoć uslaglasili stalni predstavnici zemalja članica EU u Briselu, treba da odobre sve zemlje članice, najkasnije do ponedjeljka.

Pored Crne Gore i Srbije, na listi zemalja su Alžir, Australija, Kanada, Gruzija, Japan, Maroko, Novi Zeland, Ruanda, Južna Koreja, Tajland, Tunis i Urugvaj.

Na listi bi, kako se saznaje, mogla naći i Kina, ali isključivo uz poštovanje principa reciprociteta.

12 Komentari

 1. Evropska Unija otvorila vrata Crnogorskim drzavljanima, ali kad odu mogu li se vratit ili muke karantina ih cekaju po povratku? Poso bi do Dubrovnika ujutro i vratio se popodne, a ako cu u karantin 14 dana onda, nista.

  5
  3
 2. Loše ste informisani. Kontaktirajte autobusku stanicu.Neće biti 7 prevoznika biće ih više. Preciznije 21. Prvo provjerite informacije pa onda objavite. Pravite zabunu građanima.

 3. E sada neka NKT na čelu sa krompirkom i IZJCG kažu zbog čega oni ne dozvoljavaju ulazak državljana Srbije, a nadasve “glupa” Evropa dozvoljava. U Crnoj Gori je sada i definitivno dokazano da iza blokade ulaska državljana Srbije u Crnu Goru postoji isključivo Politički razlog.

  28
  13
  • Ja kao veliki Montenegrin ne želim da srbi ulaze u CG jer će na litije umjesto 300 000 ljudi biti 600 000 što će mom duhovnom ocu(milu) ubrzati rad srca te će morati da konzumira više sode bikarbone no što je do sad

   16
   8
   • Litije su turisticki potencijal, ja bi ih uveo stalno da setaju, moraju nedje i sjest pocinut, pa popit sok i pojest krofnu ili mini fini, a bogami i kafu popit, sto ih je vise to je i promet bolji, tu su jedu piju trose, bolje da po cio dan setaju, nego ostavljaju peskira na brojnijem plazama i zauzimaju, sada gotovo pust i neiskoristen prostor.

    5
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code