Početna Sport Crna Gora nakon peteraca savladala Hrvatsku za polufinale

Crna Gora nakon peteraca savladala Hrvatsku za polufinale

1

Vaterpolisti Crne Gore u četvrtfinalu turnira evropskih kvalifikacija za plasman na F8 Svjetske lige savladali su selekciju Hrvatske nakon peteraca 15:14, u regularnom toku bilo je 10:10.

Foto: Aleksandra Krupanič

U reprizi utakmice za bronzu sa posljednjeg Evropskog prvenstva, kada su slavile “ajkule”, dvije selekcije odigrale su večeras odličan meč u Debrecinu. Igralo se, praktično, gol za gol. Hrvati su u posljednji minut ušli sa prednošću od 10:9, nakon što smo se odbranili, imali smo posljednji napad za izjednačenje i peterce, a uspješno ga je završio Aleksa Ukropina.

Za našu selekciju kod izvođenja peteraca precizni su bili Brguljan, Ivović, Vidović, Radović i Matković, dok je šut Garsije zaustavio Kandić.

“Pobijedili smo velikog rivala, ekipu sa velikim kvalitetom. Bila je to utakmica sa dosta obrta, vraćali smo se iz minusa, trebalo je imati i malo sreće da u posljednja dva minuta stignemo dva gola zaostatka. U penal-lutriji momci su bili skoncentrisani, dobro su šutirali. Čestitam im na borbenosti, želji i vjeri da mogu da se vrate. Nisam imao procjenu, nakon duge pauze, kakvo je naše trenutno stanje, moram da budem zadovoljan. Mi smo došli ovdje da vidimo koliko možemo, ali sada nam apetiti rastu i želimo da budemo među tri najbolje selekcije i igramo završnu rundu Svjetske lige”, kazao je nakon meča selektor Vladimir Gojković.

Crna Gora će u nastavku turnira igrati polufinale sa boljim iz susreta Italije i Mađarske. U drugom polufinalu sastaju se Španija i Grčka, koje su bile bolje od Srbije odnosno Francuske.

CRNA GORA – HRVATSKA 15:14 – nakon peteraca (1:2, 1:1, 3:4, 5:4)

Debrecin, Sudije: Voevodin (Rusija), Ome (Njemačka). Igrač više: Crna Gora 11 (3), Hrvatska 8 (3).

CRNA GORA: Lazović (devet odbrana), Brguljan 2, Radović 1, Petković 1, Popadić, Perković, Vidović, Ukropina 2, Ivović 3, Spaić, Matković 1 Banićević, Kandić (odbranio peterac).

HRVATSKA: Bijač (18 odbrana), Macan, Fatović 5, Dobud 1, Joković 1, Bukić 1, Burić, Bušlje 2, Miloš, Vrlić, Benić, Garsija, T. Popadić.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code