Početna Turizam Crna Gora omiljena destinacija turistima iz Srbije

Crna Gora omiljena destinacija turistima iz Srbije

5

U okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Srbije, Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore bili su domaćini predstavnicima renomiranih medija iz Srbije koji su bili u studijskoj posjeti Crnoj Gori, od 23-26. juna.

Riječ je o predstavnicima televizije Pink, novinske agencije Tanjug, dnevnih novina Blic, Politika, Informer, Kurir, Alo, Srpski Telegraf i portala B92 i Bizlife, koji su tokom boravka posjetili Herceg Novi, Budvu i Bar, kako bi se upoznali sa novitetima u turističkoj ponudi za ovu sezonu. Takođe, bili su gosti City groove festivala u Podgorici i svečanog otvaranja hotela „Falkensteiner“ u Budvi.

– Očekuje se da će ova posjeta rezultirati brojnim pozitivniim člancima o našoj turističkoj destinaciji i doprinijeti dobroj posjeti sa tog tržišta- saopštavaju iz NTO.

Gosti iz Srbije su konstantno među najzastupljenjima u Crnoj Gori i prema istražovanjima NTO CG vjerni su gosti koji se često vraćaju u Crnu Goru.

– U prethodnom periodu, kao i tokom 2018. godine bilježemo pozitivne trendove posjeta i noćenja sa ovog tržišta. S obzirom na to da tokom prva tri mjeseca 2019. godine bilježimo rast dolazaka turista iz Srbije od 44%, odnosno rast broja noćenja od preko 10% u poređenju sa istim periodom prethodne godine, očekujemo dobru posjećenost i tokom cijele godine-ističu iz NTO.

Ova studijsku posjetu organizovali su Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Srbiji, a uz podršku lokalnih turističkih organizacija Podgorice, Herceg Novog, Budve i Bara kao i hotela „Hilton Podgorica“.

5 Komentari

  1. Treba da ste zahvalni što imate tako dobru klimu,jer to je ono što prodaje vaše turističke aranžmane.
    Najveća je verovatnoća da će biti lepo vreme sve vreme boravka turista,malo kišnih dana, a i ako bude kiše, ne bude hladno i ne traje dugo čime se Hrvatska recimo ne može pohvaliti, osim ove regije oko Dubrovnika. To je recimo mojoj porodici bio razlog da dugo godina boravi u Herceg Novom za vreme leta.

    5
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code