Crna Gora savladala Francusku

Crna Gora savladala Francusku

0
Podijeli

Vatetrolo reprezentacija Crne Gore, u 3. kolu grupe C FINA/LEN Svjetske lige u Evropa kup kvalifikacijama, pobijedila je u gostima selekciju Francuske rezultatom 9:13. To je druga pobjeda “Ajkula”, koje su na startu bile bolje od Italije nakon peteraca 11:8. U drugom kolu naša selekcija bila je slobodna.

Foto: wpolo.me

Selektor “Ajkua”, Vladimir Gojković zadovoljan je prikazanom igrom njegove ekipe, iako je u početku bilo dosta promašaja, uz lošu realizaciju sa igračem više.

Picerija i restoran

– Tri četvrtine je to bilo na dobrom nivou, prije svega u defanzivi. Držali smo utakmicu odbranom. Kasnije je proradio napad, sredinom treće četvrtine smo imali kontrolu. Zadovoljan sam igračima, čestitam im na pravom pristupu. Znali smo da je važna utakmica i taj pristup je donio kvalitet – ističe on.

Na redu je duel sa Italijanima, ponovo u gostima, a to je meč koji može da donese prvo mjesto u grupi.

– Još uvijek ne znamo ko je domaćin finalnog turnira, ako to bude Francuska, onda iz naše grupe ide samo jedna selekcija. Vidjeli smo koliko nam je kući bilo teško sa njima, izuzetna reprezentacija. Ako budemo kompletni, možemo da im pariramo – kazao je selektor Gojković.

Kako je nakon meča kazao Vladan Spaić, kad se pogleda rezultat čini se da je naša selekcija lako došla do pobjede, jer smo bili u vođstvu 3-4 gola razlike cijeli meč.

– Nije bilo tako, bazen je jako nezgodan za igranje, još je atmosfera na bazenu bila vrhusnka. Na kraju smo ispunili zacrtano, upisali smo tri boda, okrećemo se Italiji da probamo da obezbjedimo prvo mjesto pred završni turnir – poručuje Vladan Spaić.

Meč 4. kola sa Italijanima na programu je 29. januara. U februaru “Ajkule” su slobodne, a na kraju ove runde dočekujemo Francusku 12. marta. Po dvije najbolje ekipe iz sve četiri grupe plasiraće se na završni turnir Evropa kupa, gdje će se igrati četvrtfinalni mečevi. Četiri najbolje ekipe sa tog turnira plasiraće se na završni turnir Svjetske lige.

Francuska – Crna Gora 9:13 (2:2, 1:3, 2:4, 4:4)

Sudije: Blašković (Hrvatska), Budramis (Grčka). Igrač više: Crna Gora 11/4. Peterci: Crna Gora 4/4

Francuska: Dubois, Saudadier, Bachelier, Marion Vernoux 1, Khasz, Caumette, Crousillat 1, Idzinski 2, Marzouki 2, Canonne 1, Vanpeperstraete, Vernoux 2, Fontani.

Crna Gora: Lazović, Draško Brguljan, Drašković, Petković 2, Vidović 1, Đuro Radović 1 (peterci 1/1), Sarić, Đurđić, Ivović 6 (peterci 3/3), Spaić, Popadić, Murišić 3, Kandić.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code