Početna Sport Crna Gora savladala Slovačku na otvaranju Evropskog prvenstva

Crna Gora savladala Slovačku na otvaranju Evropskog prvenstva

0

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore savladala je Slovačku 15:4 na startu Evropskog prvenstva u Budimpešti u sklopu grupe A.

Foto: Vaterpolo i plivački Savez Crne Gore

Rival “ajkula” bolje počeo meč i prvu četvrtinu dobio 2:1. Izabranici selektora Vladimira Gojkovića odlučujuću prednost stekli su u drugoj četvrtini, koju su dobili 6:0 i na polovini meča poveli 7:2. Razlika je rasla, a u posljednjem dijelu bilo je i 11 golova.

Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji bio je Aleksandar Ivović sa četiri, Dragan Drašković postigao je tri, Draško Brguljan i Đuro Radović bili su strijelci po dva, a Uroš Čučković, Stefan Vidović, Marko Petković i Stefan Pješivac po jednog gola. Strijelci za Slovačku bili su Maroš i Marek Tkač, Martin Kolarik i Juraj Zatovič.

Slovačka – Crna Gora 4:15 (2:1, 0:6, 1:4, 1:4)

Slovačka: Hoferica, Čaraj, Zatovič 1, Furman, Mitruk, Molnar, Maroš Tkač 1, Marek Tkač 1, Bielik, Kovačik, Kolarik 1, Balaž, Kozmer

Crna Gora: Lazović, Brguljan 2, Radović 2, Petković 1, Čučković 1, Obradović, Vidović 1, Đurđić, Ivović 4, Spaić, Drašković 3, Pješivac 1, Tešanović.

Za dva dana rival je Hrvatska od 20:30h, dok ćemo 18. januara igrati sa Njemačkom od 17:30h. Direktan plasman u četvrtfinale izboriće prvoplasirane ekipe iz četiri grupe, dok će drugoplasirane i trećeplasirane igrati osminu finala.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code