Crna Gora u polufinalu Svjetske lige

Crna Gora u polufinalu Svjetske lige

1
Podijeli

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore plasirala se u polufinale Super finala Svjetske lige u Budimpešti. “Ajkule” su nakon tri pobjede u grupi, nadigrale i Kazahstan 14:6, pa će se za veliko finale boriti sa pobjednikom meča Australija – Španija.

Prvi gol postignut je nakon dva i po minuta igre, peterac je iskoristio Ivović. U narednom napadu novi peterac za Crnu Goru, precizan je bio Janović za 2:0. Ivović postiže drugi gol, a prvi za Kazahstan dao je Rudaj sa igračem više. Sjajno je kontru isplivao Drašković za 4:1, novi gol postiže i Janović za plus četiri. Drugi gol za Kazahstan postiže Rudaj, nakon prvih osam minuta bilo je 5:2 za našu selekciju.

Picerija i restoran

Sa igračem više Draško Brguljan pogađa za 6:2 na startu drugog dijela, na novi gol čekalo se do posljednjeg minuta kada je Ukumanov iskoristio grešku Lazovića i smanjio na 6:3. No, sjajan gol Đurđića, ali i Aubakirova za 7:4 na poluvremenu za Crnu Goru.

I treću četvrtinu otvorili smo golom sa igračem više, Mišić je pogodio za 8:4. Draško je isplivao kontru i pogodio za plus pet. Ukumanov smanjuje nakon dva ipo minuta igre, na plus pet vratio je Đurđić sa igračem više. Odbranili smo se sa igračem više, a onda je Spaić postigao sjajan gol. Vidović brzo rješava situaciju sa igračem više za 12:5.

I posljednju četvrtinu otvaramo golom sa igračem više, ovaj put precizan je bio Spaić za 13:5. Ivović trećim golom povećava prednost, a konačan rezultat postavlja Šakenov.

Crna Gora – Kazahstan 14:6 (5:2, 2:2, 5:1, 2:1)

Sudije: Šekeli (Mađ), Stankevič (SAD). Igrač više: Crna Gora 9 (5), Kazahstan 11 (3). Peterci: Crna Gora 2 (2).

Crna Gora: Lazović, Draško Brguljan 2, Banićević, Petković, Vidović 1, Đuro Radović, Mlađan Janović 2, Đurđić 2, Ivović 3, Mišić 1, Drašković 1, Spaić 2, Kandić.

Kazahstan: Lipilin, Medvedev, Ahmetov, Pilipenko, Aubakirov 1, Šmider, Šakenov 1, Godojanjuk, Ukumanov 2, Rudaj 2, Manafov, Verdeš, Šlemoj.

wpolo.me

1 komentar

Ostavite komentar

*

code