CRNOGORSKA OSTRIGA OD SJUTRA 2 EURA

CRNOGORSKA OSTRIGA OD SJUTRA 2 EURA

0
Podijeli

OstreaNevresa Đerića smo zatekli, a gdje drugo nego, na moru, kod Orahovca. Vazda u poslu oko školjki, ali nam je potvrdio da će nakon mnogo upornosti, rada, borbe s predatorima i štete od skoro pola miliona eura zbog uništene mlađi, sjutra na tržištu Crne Gore biti plasirana prva domaća ostriga.

Đerić, koji je vlasnik „Školjki Boke“, prvog uzgajališta kamenica u zemlji, prve ostrige plasiraće preko firme Cogi Centar. Iako se u početku spekulisalo da će jedna kamenica  koštati čak pet eura, kao u mnogim evropskim gradovima, za komad će biti potrebno od jedan ipo do  dva eura, u zavisnosti od težine, koja je obično od 80 do 100 grama.

Za pravi gastronomski užitak dovoljno je da vam se na pjatu, s malo limuna, nađe bar deset svježih ostriga.

Picerija i restoran

Pored „Cogija“ na  samom uzgajalištu u Orahovcu  biće uvijek moguće kupiti kamenice. Dok crnogorska klijentela tek treba da se navikne na ovu mogućnost, za ostrige, prema riječima Nevresa Đerića, postoji, veliko zanimanje u okruženju.

Tako se izgleda, ipak, isplatio Nevresov  trud i ogromno ulaganje u marikulturu u posljednjih deset godina, odnosno u projekat „Školjke Boke“ od 2007.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code