Crnogorska strana, ipak, obaviještena o zatvaranju Vitaljine, ali je trebalo obavijestiti građane

Crnogorska strana, ipak, obaviještena o zatvaranju Vitaljine, ali je trebalo obavijestiti građane

3071
10
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Iz Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi reagovali su na tekst Radija Jadran „Zatvoren hrvatski granični prelaz Vitaljina, crnogorska strana bez obavještenja“, objavljen 26. novembra:

– Obavještavamo Vas da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore – Uprava policije obaviještena od strane Ministarstva unutarnjih poslova – Ravnateljstva policije o privremenom zatvaranju graničnog prelaza Vitaljina. Granični prelaz Vitaljina će biti privremeno zatvoren u vremenskom periodu od 26.11.2017. godine do 01.07.2018. godine, iz razloga izgradnje novog graničnog prelaza, koji će zadovoljiti šengenske standarde u pogledu izgrađenosti i opremljenosti graničnog prelaza – zaključuju u saopštenju iz Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi.

Picerija i restoran

Dobro je da s jedne i druge strane granice postoji normalna komunikacija, međutim, da li zbog vikenda ili nekog drugog razloga, tek građani u Crnoj Gori nijesu bili obavješteni da će doći do zatvaranja ovog graničnog prelaza.

Takvog zvaničnog obavještenja nije bilo ni na sajtu MUP-a, niti u izvještajima i na sajtu AMS Crne Gore. Osim toga, u graničnoj policiji nijesu juče znali za zvanično obavještenje kolega iz Hrvatske.

10 Komentari

 1. Granični prelaz Kobila-Vitaljina predstavlja granični prelaz za međunarodni drumski saobraćaj. Status mu je regulisan Zakonom o potvrđivanju sporazuma između Crne Gore i Republike Hrvatske o graničnim prelazima.
  Po tom sporazumu, za zatvaranje graničnog prelaza jedna država mora to blagovremeno da najavi drugoj diplomatskim putem. To znači preko ministarstva spoljnih poslova. A ne, kako to stoji u saopštenju, direktnim dopisom mup. Ovo nije samo gradski, već i državni problem.
  Predlažem da uzmete izjavu od ministra Pejovića da li je obavješten o postupanju hrvatske strane
  24  5
 2. Rekoh ja da su braća po ćaći poslali obavjest u pisanoj formi, ali je dugo putovalo i čim su izbori u Mojkovac prošli tako da ovi iz MUP-a Crne Gore se mogu vratiti svakodnevnim poslovima i evo obavijest je danas već stigla.
  20  2

Ostavite komentar

*

code