CRNOGORSKE PLANINE MEĐU NAJLJEPŠIM SVIJETA

CRNOGORSKE PLANINE MEĐU NAJLJEPŠIM SVIJETA

188
0
Podijeli

Prva strana člankaU julskom izdanju „Alpin” magazina čija je tema „najljepša planina svijeta” izašao je članak o Crnoj Gori pod naslovom „Divljine Balkana – Crna Gora”.
Na jedanaest stranica predstavljeni su Žabljak, Šavnik, Nikšić, Cetinje, Kolašin, Kotor, nacionalni parkovi Lovćen, Skadarsko jezero, Durmitor, Prokletije, kanjon Nevidio, Sinjajevina, Tara, ali i karakterističan život ljudi u sjevernom dijelu zemlje. U uvodu piše: „Druga najmlađa zemlja u Evropi, iako tek nešto veća od Tirola, ima najmanje toliko vrhova, čak i više jezera, jedan fjord, pješčane plaže na Jadranskom moru i gostoljubive ljude. Šta želite više?” „Alpin” magazin je vodeći mjesečni outdoor magazin za planinski turizam, biciklizam, planinarenje, pješačenje i skijanje na njemačkom govornom području. Njihovo štampano izdanje ima približno 500.000 čitalaca. Magazin pokriva tržište Austrije, Švajcarske i Južnog Tirola još od 1963. godine.
Veoma je značajno što preporuke čitaocima članka daje glavni i odgovorni urednik i novinar „Alpin” magazina, Bene Benedikta, koji je prethodne godine obilazio Crnu Goru u pripremi priče.
Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je nakon ostvarenih kontakata na jednom od najznačajnijih sajmova turizma „ITB Berlin 2012″, podržala njegovu posjetu koja je bila izuzetna prilika za promociju integralne turističke ponude na njemačkom tržištu.
Brojne korisne informacije i preporuke za otkrivanje Crne Gore će motivisati turiste sa njemačkog govornog područja, planinare i ljubitelje planine da počnu da razmišljaju o svojim otkrićima u Crnoj Gori, vjeruju u NTO.
Više informacija i fotografija sa motivima iz Crne Gore se nalazi na: www.alpin.de.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code