Crnogorski iseljenici iz Minhena donirali solarnu elektranu Domu „Mladost“

Crnogorski iseljenici iz Minhena donirali solarnu elektranu Domu „Mladost“

0
Podijeli

Zahvaljujući donaciji Udruženja crnogorskih iseljenika “De Monte” iz Minhena, vrijednoj 14 hiljada eura, Dječiji dom Mladost u Bijeloj moći će da nabavi solarne panele i opremu  za ugradnju solarne elektrane.

Na taj način smanjiće se troškovi električne energije za objekat Doma, kako na mjesečnom tako i na godišnjem nivou, kazao je za Radio Jadran, direktor Doma, Vladimir Delić:

Picerija i restoran

“Na osnovu proizvodnje energije iz te elektrane, smanjićemo potrošnju za otprilike 20% na mjesečnom i godišnjem nivou”, dodao je Delić.

U naredne dvije sedmice očekuje se raspisivanje tendera za izbor najpovoljnijeg izvođača radova, što nije moglo biti urađeno dok nijesu obezbijeđena finansijska sredstva, pojašnjava dalje Delić:

“Sada je sve stvar tehničke prirode koja zavisi od tenderske komisije. Ako po isteku tendera bude bilo žalbi, onda to može prolongirati projekat i do godinu dana. Ono što je do nas mi smo uradili”, kaže Delić.

Podsjetićemo, novčana sredstva za donaciju prikupljena su na svečanoj večeri koja je održana  24.06.2017. godine u Minhenu, u organizaciji Udruženja De Monte, uz podršku Generalnog konzulata Crne Gore u Minhenu. Večeri su prisustvovali predstavnici države Crne Gore, pokrajine Bavarske, grada Minhena, kompanije Luštica Development, ličnosti iz svijeta diplomatije, kao i brojni crnogorski iseljenici.

Posebnu zahvalnost za orgnizaciju ove humanitarne svečanosti Dječiji dom duguje predsjedniku Udruženja  “De Monte“, Savu Bigoviću, dr.  Dejanu Sikingeru, kopredsjedavajućem Udruženja, Veljku Milonjiću, bivšem konzulu Crne Gore u Minhenu i Sergeju Ćetkoviću, pop pjevaču i velikom prijatelju Doma, naglašavaju u ovoj institutciji.

Ček novčane donacije direktoru Doma, Vladimiru Deliću uručiće u utorak, 14. novembra u 11 h u prostorijama Doma predsjednik Udruženja De Monte, Savo Bigović, u prisustvu Veljka Milonjića.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code