Crnogorski pčelari otputovali u studijsku posjetu u Tursku

Crnogorski pčelari otputovali u studijsku posjetu u Tursku

3
Podijeli

Zajedno sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Savjetodavne službe Ministarstva i Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore, 40 crnogorskih pčelara, otputovalo je danas u studijsku posjetu u Tursku.

Do 4. oktobra u Istanbulu se održava svjetski pčelarski kongres – Apimondija. To je najvažniji pčelarski događaj koji se organizuje svake druge godine i koji okuplja pčelare iz čitavog svijeta. Ove godine iskustva sa tog renomiranog pčelarskog skupa ponijeće i crnogorski pčelari. To će biti prilika da se naši pčelari upoznaju sa najnovijim dostignućima u oblasti pčelarstva, u dijelu pčelarenja, zaštite pčela, primjene tehnologija, savremene pčelarske opreme, ali i da sagledaju iskustva u dijelu pakovanja, marketinga i plasmana meda i pčelinjih proizvoda.

Picerija i restoran

Veoma važan segmet kongresa biće predstavljanje radova naučnika i istraživača na teme važne za razvoj pčelarstva i očuvanje pčelinjih društava, kao sve izraženijeg globalnog izazova.

Takođe, u okviru ovog studijskog putovanja crnogorski pčelari će na putu za Instambul posjetiti fabriku pčelarske opreme “Anel” u Solunu, u Grčkoj, kao i profesionalnog pčelara iz okoline tog grada.

Cilj studijskih putovanja koje organizuje Ministarstvo poljoprivrede i Savez pčelarskih organizacija Crne Gore jeste kontinuirana edukacija crnogorskih pčelara, ali i administracije, usvajanje novih znanja i iskustava neophodnih za dalje uspješno razvijanje ovog sektora poljoprivrede, na bazi politika i podsticajnih mjera koje se sprovode na nacionalnom nivou,saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code