Crnogorski policajci od 1. jula u Dubrovačko-Neretvarsnkoj županiji, a hrvatski u Herceg...

Crnogorski policajci od 1. jula u Dubrovačko-Neretvarsnkoj županiji, a hrvatski u Herceg Novom i Budvi

2638
3
Podijeli

Razmjena policijskih službenika na primorju tokom ljetnje turističke sezone između Uprave policije MUP-a Crne Gore i Ravnateljstva policije Republike Hrvatske dogovorena je na sastanku u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova.

policajci razmjena 270616Direktor Uprave policije MUP-a Slavko Stojanović, pomoćnik direktora i rukovodilac Štaba ,,Ljeto 2016” Nikola Janjušević su kazali policijskim službenicima, koji će biti radno angažovani u Republici Hrvatskoj, da očekuju da će nastavak ovakvog oblika saradnje osnažiti razmjenu policijskih iskustava, jačati bezbjednosnu zaštitu i dati podršku bezbjednosti saobraćaja, kao i prevenciji kriminalnih aktivnosti međunarodnog karaktera za vrijeme ljetnje turističke sezone u Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Picerija i restoran

Službenici MUP-a Crne Gore-Uprave policije biće raspoređeni u Policijskoj upravi Dubrovačko-Neretvanskoj, dok će za vrijeme turističke sezone u Herceg Novom i Budvi boraviti policajci iz Republike Hrvatske.

Redovne policijske aktivnosti koje će policijski službenici sprovoditi regulisane su Protokolom o saradnji između policija Hrvatske i Crne Gore tokom turističke sezone, kojim je predviđena razmjena službenika od 1. jula do 1. septembra.

Projekat razmjene je počeo sa realizacijom 2012. godine i obuhvatao je Hrvatsku, Srbiju i Albaniju, dok je 2013. godine proširena saradnja sa Makedonijom i Italijom, tako da će i ovog ljeta na našem primorju biti radno angažovani policijski službenici iz pet zemalja.

Dosadašnja praksa i iskustva koja se tiču saradnje policija i razmjene policijskih službenika ovih država u toku turističke sezone dali su, kako je saopšteno, jako dobre rezultate kako u prevenciji, otkrivanju i rasvjetljavanju krivičnih djela tako i u razvoju i jačanju odnosa partnerskih službi.

3 Komentari

 1. Pravavi potez.
  Pa da vidimi; na motocikli bez kacige ili sa mali klobukom,skretanje preko pune linije jijevo ,vožnja jednosmjernom i motocikli bez prigušivača.
  Ima još dosta toga što je pravi haos u gradu.
  Po novčaniku i uspjeh je zagarantovan.
  0  0

Ostavite komentar

*

code