CRNOGORSKI SIMFONIJSKI ORKESTAR I STEFAN MILENKOVIĆ OTVARAJU DON BRANKOVE DANE MUZIKE

CRNOGORSKI SIMFONIJSKI ORKESTAR I STEFAN MILENKOVIĆ OTVARAJU DON BRANKOVE DANE MUZIKE

121
0
Podijeli

Koncertom Crnogorskog simfonisjkog orkestra, pod nazivom, “Muzika za sva doba”, u Kotoru će na Trgu ispred katedrale Svetog Tripuna u 21 sat, u okviru Kotor arta, biti otvoreni Don Brankovi dani muzike.

U prvom dijelu koncerta, kojim će dirigovati Grigorije Krask, publika će uživati u Korelijevoj Sviti za gudače. U drugom dijelu, kao solista, nastupiće jedan od najpoznatijih svjetskih umjetnika violinista Stefan Milenković, koji će izvesti najpopularnija djela Antonija Vivaldija, sva četiri koncerta iz ciklusa „4 Godišnja doba”.
Milenković se posljednjih godina bavi sviranjem na električnoj violini, te svira u nestandardnim instrumentalnim kombinacijama, s lautistom i gitaristom Edinom Karamazovim ili s gitaristom Vlatkom Stefanovskim.
Karijeru započeo sa šest godina. Mnogi Novljani starije generacije pamte i njegov nastup kada je imao samo pet godina u hercegnovskom hotelu “Plaža”.
Sa deset godina Milenković je svirao na Božićnom koncertu u Vašingtonu za predsjednika SAD-a Ronalda Regana, potom za predsjednika Sovjetskog Saveza Mihaila Gorbačova u Beogradu, a sa 14 godina za papu Jovana Pavla II. Već u šesnaestoj godini održao je svoj hiljaditi koncert.
Pobjednik brojnih svjetskih takmičenja, posvećen humanitarnom radu, Milenković nastupa sa vodećim svjetskim orkestrima, a kao strastveni kamerni muzičar redovno koncertira u ciklusu „Jupiter Chamber Music” (Njujork), na festivalima „Manchester”(Vermont), „High Peaks”(Njujork), kao i na Zagrebačkom festivalu kamerne muzike.
Predavao je na čuvenom Džulijardu, a sada je redovni profesor na Univerzitetu Ilinoisa, kao i gostujući profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code