Crnogorski strijelci polovični na Grand Prix-u Beograda

Crnogorski strijelci polovični na Grand Prix-u Beograda

1
Podijeli

Na tradicionalnom Grand Prix-u Beograda, a ujedno i memorijal tvorcu olimpijskog strijelišta u Kovilovu u Srbiji, Milanu Šotri u disciplini Trap, crnogorski strijelci ostvarili su polovičan uspjeh, od vrlo dobrog plasmana Iva Stanišića na 17. poziciji, preko Dragana  Mrkajića na  27, do slabijih plasmana i rezultata Nikole Perišića na 51. i  Nikole Markovića na 58. poziciji.

Kako navode iz Streljačkog saveza Crne Gore, Mrkajić je najbolje otvorio takmičenje sa prve dvije runde od po 23/25 pogodaka, što bi ga vodilo sigurno ka finalu. Međutim, sa manjkom treninga, kasnije je posustao i završio sa 108 pogodaka. Stanišić je puno duže bio konstantan i imao je samo jednu lošu rundu koja ga je izbacila iz trke za finale, te se morao zadovoljiti sa 110 pogodaka.

Picerija i restoran

Za finale je ovog puta bilo potrebno 114 meta, što inače nije nedostižno za crnogorske takmičare,  pa otuda i žal Stanišića i Mrkajića za propuštenom prilikom.

Inače, finale su propustila i mnoga zvučna imena, prije svih Čeh Liptak (broznani sa Svjetskog prvenstva) i Italijan Dambrosio (zlatni sa Svjetskog kupa). Pobjedu i veliku  novčanu nagradu je odnio Slovenac Denis Vatovec sa 115+43 u finalu.

1 komentar

  1. Dragan Mrkajić je fenomen i totalni šampion u gađanju glinenih golubova. Čovjek ima preko 55 godina, a i dalje je najtrofejniji Crnogorski takmičar u trap disciplini. Interesantno je da od velikog podmlatka u Crnoj Gori u disciplini trap, još uvjek se niko ne izdvaja da bi mogao preuzeti šampionsku titulu od Mrkajića. Bravo Novljani!!!

Ostavite komentar

*

code