Početna Sport Crnogorski trap strijelci deveti na Evropskom prvenstvu

Crnogorski trap strijelci deveti na Evropskom prvenstvu

0

Dva dana takmicenja u Lonatu bila su veoma uspješna za crnogorsko streljaštvo. Trap tim u sastavu Stanišić, Marković i Mrkajić, zauzeo je deveto mjesto na evropskom prvenstvu i time ostvario jedan od najboljih rezultata reprezentacije od obnavljanja državne samostalnosti.

– Dijelila su ih samo četiri boda od plasmana u četvrtfinale i borbe za medalju. Podsjetimo, u četvrtfinalima nadmetanja kreću od nule, brišu se rezultati iz kvalifikacija, pa možemo samo da nagađamo šta bi momci uradili i dokle bi dogurali, navode iz Streljačkog saveza Crne Gore.

U pojedinačnoj konkurenciji tri crnogorska strijelca takođe su ostvarili sjajne rezultate, Ivo Stanišić osvojio je 28. mjesto sa 114 pogodaka, Jovica Marković 32. mjesto sa 113 pogodaka, dok je Dragan Mrkajić bio 60. sa 108 pogodaka.

– Nebrojeno smo ove godine ponavljali da sva trojica “pucaju”ove rezultate rutinski, a kako su sva trojica imali odličan finiš kvalifikacija, s pravom mislimo da je četvrtfinale moglo da donese mnogo radosti i da nam je zaista falilo malo sportske sreće, ističu iz Streljačkog saveza.

Naročito je Mrkajićeva završnica bila sigurna, posle nervoznog prvog dana po kiši i vjetru, sunčani drugi dan kvalifikacija donio mu je sigurnost koju inače već godinama pokazuje. Kada je riječ o Stanišićevim i Markovićevim mogućnostima u Savezu su ubjeđeni da je ovo samo dio onoga što mogu da pokažu.

Ovo je izuzetan rezultat za reprezentaciju i crnogorsko streljaštvo koje od ove godine doživljava prva priznanja na najvećoj sceni- medalje na Igrama u Budvi, sazrijevanje i ambiciju mladih strijelaca, nesumnjiv proboj trapaša u elitu…

Crnogorski strijelci dodaju još jedan mqs rezultat u “olimpijsku kasicu”, tako da je EP na impresivan način zaokružilo nastup na velikim međunarodnim takmičenjima ove sezone.

Pojedinačno najbolji je bio Jiri Liptak (CZE), za njim svima dobro poznati Aaron Heading(GBR) i Mauro de Fillipis(ITA). Liptak i Heding osvojili su kvote za OI. U trap takmičenjima učestvovalo je 85 strijelaca i 23 tima.

Evropsko prvenstvo posljednje je ovogodišnje takmičenje najvećeg nivoa, naše strijelce u svim disciplinama očekuje nekoliko međunarodnih takmičenja do kraja godine i start nove sezone standardnim vazdušnim oružjem u oktobru.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code