Početna Sport Crnogorski triatlonci odlični u Tirani

Crnogorski triatlonci odlični u Tirani

0

Na 2. Tirana Triatlonu u Tirani proteklog vikenda, koje je okupilo oko 120 takmičara, kako iz Albanije, gdje triatlon postaje sve popularniji, tako i iz regiona najviše učesnika bilo je upravo iz Crne Gore.

Uprkos naglom porastu temperature ovog vikenda, 13 crnogorskih triatlonaca i triatlonki su kao i prethodne godine postigli odlične rezultate. U ženskoj konkurenciji, sa ukupnim vremenom 54 minuta 7 sekundi drugo mjesto osvojila je Jelena Tomašević iz Triatlon Kluba X Herceg Novi, dok je 3. mjesto pripalo Žani Pavićević iz Triatlon Kluba Podgorica čije je vrijeme bilo 01:03:37.

Picerija i restoran

U muškoj konkurenciji je plasman domaćih takmičara bio obrnut, pa je tako 2. mjesto pripalo članu Triatlon Kluba Podgorica Dušanu Miloševiću čije je vrijeme bilo 00:45:21 dok je treće mjesto osvojio Luka Čupić iz Triatlon Kluba X Herceg Novi sa vremenom 46 minuta 6 sekundi. Pored Jelene i Luke, od novskih triatlonaca trku je uspješno završio i Marko Tomašević sa vremenom 01:06:07 koji je time zauzeo 30. mjesto u generalnom plasmanu.

-Iako je ovo tek druga godina da se održava Tirana Triatlon, kompletna organizacija je bila na veoma visokom nivou, sa velikim brojem volontera, saobraćajaca, medicinskog osobnja i spasilaca koji su obezbjeđivali sve segmente takmičarske staze, a nakon ceremonije dodijele priznanja organizovan je i zajednički kotel za sve takmičare – ističu iz Triatlon kluba X Herceg Novi.

Ovaj takmičarski vikend je ujedno bila i odlična uvertira za državno triatlon prvenstvo 6. Podgorički Triatlon koje se u nedjelju održava na Plavnici i na kome će učestvovati čak osam novskih triatlonaca članova Triatlon Kluba X Herceg Novi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code