CRNOJ GORI PRIZNANJE ZA NAJZAPAŽENIJE INVESTICIONE POTENCIJALE NA SAJMU U KANU

CRNOJ GORI PRIZNANJE ZA NAJZAPAŽENIJE INVESTICIONE POTENCIJALE NA SAJMU U KANU

160
0
Podijeli

U konkurenciji od preko 90 zemalja na 25. međunarodnom sajmu nekretnina MIPIM u Kanu, Crna Gora je dobila nagradu za najzapaženiju ponudu u proteklih osam godina.

Za najzapeženiji štand i predstavljanje projekata priznanje je crnogorskom ministru turizma i održivog razvoja, Branimiru Gvozdenoviću uručio direktor MIPIM-a Pol Zilk.
Kao jedna od rijetkih država koja se prezentira sa privatnim investitorima, što je zajednička ponuda i kvalitet, kako je kazao Gvozednović, u Crnoj Gori je vidan progres.
– Veliki broj posjetilaca odao je veliko priznanje svim tim projektima i ambijent koji je stvoren u Crnoj Gori daje mogućnost da se u narednom periodu razvija mnogo novih projekata sa posebnim akcentom na održivi razvoj. Ohrabren sam interesovanjima, razvojnim potencijalima i dinamikom investicija. Ohrabruje interesovanje koje se odnosi na sjever Crne Gore. Ključna stvar u Crnoj Gori je kako da se turistička ponuda koja je značajna na jugu poboljša i prenese na sjever – istakao je ministar Gvozdenović, uz ocjenu da investitori cijene brzi odgovor državne i lokalne administracije na dokumentaciju koja se dostavi za dobijanje građevinske dozvole i svih drugih dozvola i olakšica za realizaciju projekata.
Crna Gora godinama drži lidersku poziciju u regionu u visini stranih investicija. Broj zaposlenih u turizmu će prosječno rasti po stopi od 5,3 odsto godišnje, kazao je Gvozdenović. Ukupan udio turizma u BDP u 2023. biće preko 30 odsto. Prihodi od turizma sada su 0,7 milijardi, a očekuje se da će 2020. godine taj prihod biti 1,7 milijardi eura. Po riječima ministra u Crnoj Gori su sada angažovani investitori iz 107 zemalja.
Na prezentaciji u Kanu su govorili predstavnici kompanija koje već realizuju investicione projekte u našoj zemlji: Porto Montenegro, Soho Hotel and Resort, Portonovi, Strateksa i Luštica Bay …
Projekat Portonovi u Kumboru prezentirao je direktor za razvoj u Azmont Investmentsu, Jovica Mračević. On je istakao da su veoma zadovoljni saradnjom sa Vladom i da sve teče predviđenom dinamikom. Najavio je u aprilu početak glavnih građevinskih radova u Kumboru. On je zadovoljan što je prezentacija privukla veliko interesovanje konsultantskih i inženjerskih kompanija, kao i zainteresovane za prodaju i kupovinu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code