Crteži Nere Pletikosić u Galeriji Josip Bepo Benković

Crteži Nere Pletikosić u Galeriji Josip Bepo Benković

7
Podijeli

Izložbom crteža u prestižnoj hercegnovskoj Galeriji “Josip Bepo Benković” predstaviće se sjutra akademska slikarka Nera Pletiskosić.

Nera Pletikosić rođena je 1990. godine u Subotici. Osnovne i Master akademske studije je završila na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Dobitnica je nagrade “Otisak dlana” za rezultate postignute u oblasti umjetnosti u 2015. godini (Subotica), godišnje nagrade Departmana likovnih umetnosti Univerziteta u Novom Sadu za postignut uspjeh u toku studija.

Picerija i restoran

Imala je više samostalnih izložbi i učestvovala je na kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu, kao i na mnogobrojnim slikarskim kolonijama.

Članica je HLU Cro Art od 2015. godine i ULUS-a od 2016. godine. Radi kao likovna pedagoškinja u OŠ “Ivan Milutinović” u Subotici.

U uvodnom tekstu kataloga o radovima Nere Pletikosić istoričarka umjetnosti Jasmina Žitnik, između ostalog, navodi:

„Pletikosićeva je pjesnikinja sjete i usamljenosti čovjekove, ali i vjere, nade, ljubavi. Ređaju se na njenim radovima djeca, žene, muškarci, starost i mladost koja kao da čini jednu porodicu, ili možda, čak, album porodičnih fotografija. Jednu sliku, čovjekovog bitisanja, smjene generacija, života koji pobjeđuje i starost i smrt.“

Izložbu će kustiskinja, Jasmina Žitnik otvoriti sjutra u 19 časova. Postavka će trajati do 4. decembra.

7 Komentari

Ostavite komentar

*

code