Početna Društvo Crveni krst HN: Prijavljivanje za obuku u pružanju prve pomoći

Crveni krst HN: Prijavljivanje za obuku u pružanju prve pomoći

0

U Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta Herceg Novi počelo je prijavljivanje za obuku za pružanje prve pomoći. Svi zainteresovani mogu se prijaviti posredstvom E-mail adrese oockhnovi@t-com.me , saopšteno je iz ove organizacije.

Obuka je predviđena za zaposlene i pojedince, a biće organizovana kad se oformi grupa od najmanje 6 prijavljenih. Za sada, prijavljeno je dvoje zainteresovanih. Obuka se plaća 35 eura, a svi koji žele da obnove licencu za pružanje prve pomoći, plaćaju 20 eura.

„Obuka se radi u paru i traje dva dana po 4 sata ili jedan dan od osam sati, u zavisnosti od dogovora polaznika, instruktora i volontera animatora. Na kraju obuke, polaznici polažu test iz pružanja prve pomoći. Ko položi, od CKCG dobiće potvrdu o položenom ispitu za pružanje prve pomoći. Sertifikat o položenoj obuci validan je dvije godine“, pojasnila je koordinatorka OOCKHN, Mira Krsmanović.

Obuka podrazumijeva postupanje u raznim situacijama kad je neophodna pomoć sebi ili drugima, a riječ je o reanimaciji, povredama, ozljedama, gušenju, opekotinama i sličnim situacijama.

Obuka će biti organizovana u prostorijama Opštinske organizacije CKCG, uz poštovanje aktuelnih epidemioloških mjera.

Krsmanović je navela da će u subotu, 2. oktobra u zgradi OOCKHN, od 10 h, biti organizovana radionica za nove polaznike iz osnovnih i srednjih škola o položaju, načinu, principima i zadacima Crvenog krsta. Radionicu će voditi volonteri koji su prošli obuku u Domu solidarnosti u Sutomoru.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code