Početna Društvo CRVENI KRST: KO JE NAJBOLJI U DRŽAVI U PRUŽANJU PRVE POMOĆI?

CRVENI KRST: KO JE NAJBOLJI U DRŽAVI U PRUŽANJU PRVE POMOĆI?

0

Crveni krst Crne Gore organizovaće sjutra u Domu solidarnosti u Sutomoru 43. državno takmičenje ekipa u pružanju prve pomoći.

Očekuje se oko 300 „aktivista” iz 14 opština, među kojima su: Herceg Novi, Tivat, Kotor, Budva, Bar, Bijelo Polje, Berane, Danilovgrad, Kolašin, Mojkovac, Plav, Pljevlja, Podgorica i Rožaje. Oni će biti raspoređeni u ekipe omladine i podmlatka.
Znanje i vještine biće demonstrirani na više poligona: saobraćajna nesreća, zemljotres, nesreća na plaži i sportske povrede. Na jednom od poligona predstavnici Sektora za vanredne situacije upoznaće takmičare sa procedurama u slučaju zemljotresa.
Za najbolje tri ekipe u obje kategorije obezbijeđeni su pehari, medalje i priznanja, kao i trodnevno ljetovanje u Domu solidarnosti, a za sve ekipe obezbijeđene su zahvalnice i simbolični pokloni.
Takođe biće proglašene i najbolje ekipe u spremnosti i snalažljivosti iskazanim na zabavnim poligonima, a nagrada će se dodijeliti i dvojici markiranata koja najuvjerljivije prikažu povredu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code