CVOKOTANJE OKO NULE

CVOKOTANJE OKO NULE

0
Podijeli

vrbanj_snijegDo 8. februara u Crnoj Gori se očekuju nepovoljne vremenske prilike. Biće dosta sniježnih padavina, na sjeveru, ali i na jugu zemlje, sa jakim sjeveroistočnim vjetrom i veoma niskim temperaturama. Na to, pored Hidrometeorološkog zavoda, upozorava i Sektor za vanredne situacije i civilnu bezbjednost MUP-a Crne Gore.

U zaleđu Boke tokom prijepodneva padao je slab snijeg a prema Orjenu prava mećava, priča nam stanovnik Vrbanja Radivoje Radović:

Picerija i restoran

– Snijega nema puno, svega 3 cm na Vrbanju, pada po malo, put je prohodan, a ko voli pahulje može da uživa na snijegu. Za sada nemamo nikakve štete. Ipak, prema Orjenu je jača mećava:

– Vidi se jako pada snijeg, ima ga više od pola metra. Ne može se dalje od dubrovačkog Doma. Snijeg se već bijeli od raskrnice novog puta prema Trebinju – kaže Radović.

Meteorolozi najavljuju da će uslijed jakog vjetra u planinskim predjelima biti sniježnih mećava i nanosa. Obilnije padavine uslijediće večeras i tokom noći, a zatim sjutra, u petak i subotu kada će snijeg na jugu polako preći u kišu.

Na primorju povremeni udari istočnog i sjeveroistočnog vjetar, levanat i bura, na otvorenom jugo široko od  35 do 65 čvorova. More valovito do uzburkano.

More 3-4, na otvorenom oko 5. Vidljivost 10 do 20 km. Pretežno oblačno, poslijepodne i tokom noći povremeno, uglavnom, susnježica i snijeg. Najviša dnevna temperatura vazduha do 6 stepeni.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code