Početna Kultura “Cvrkutići” snimili spot za pjesmu Gorsko oko u čast 13. jula

“Cvrkutići” snimili spot za pjesmu Gorsko oko u čast 13. jula

0

Članovi Dječijeg hora Cvrkutići snimali su danas kadrove za ekranizaciju pjesme Gorsko oko, u čast Dana državnosti 13. jula, a spot će na dan praznika biti objavljen na You Tube kanalu hora. Riječ je o pobjedničkoj pjesmi festivala Naša radost 2020. koju je na festivalu pjevala Lara Redžepagić.

Foto: FB Dječji Hor Cvrkutići.

Muzička mentorka i dirigentkinja hora, Lidija Ivanović, pokretač je ideje za ekranizaciju spota, a za Radio Jadran priča da je od autora muzike, Zorana Proročića iz Kotora dobila dozvolu da pjesmu prepjevaju u horskom aranžmanu, iako imaju nekoliko solista koji naizmjenično izgovaraju fraze u pjesmi. Horu je ovo već peta pjesma:

„Mi smo ovu pjesmu prvi put zapjevali na Danu nezavisnosti, 22.maja, uživo u parku Portonovog. Pripremili smo je za taj dan i smatramo da je zaslužila da bude i na ovaj način uobličena, kroz video spot. Pjesma je dječija i divna za pjevanje našoj državi i mislim da je danas sve ispalo dobro“, kazala je Ivanović

Pjesma govori o Crnoj Gori i svemu što je oličenje Crne Gore, dodaje ona. Tekst je uradio Dejan Radulović, a aranžman Aleksandar Saša Tamindžić.

„Vokale smo snimali juče u studiju Božidara Martinovića u Kotoru. Tridesetak mališana ispunili su jutros Škver gdje su oko 7 sati snimljeni prvi kadrovi. Osim luke, kadrovi su snimani na jedrenjaku Pajo kroz zaliv. Dio spota snimljen je na Kanli kuli, uz odobrenje JUK Herceg Festa. Snimanje i montažu odnosno produkciju organizovali su profesor solo pjevanja u Muzičkoj školi, Stevan Tomašević i Luka Lučić“, priča Ivanović.

Snimanje spota sponzorisao je menadžment Portonovi kompleksa.

Ivanović je podsjetila da je hor u protekoom periodu, nakon popuštanja epidemioloških mjera, bio vrlo aktivan. Učestvovali su na festivalu folklora podno gradske Tore, nastupali su na manifestaciji povodom početka ljetnje sezone u Đenovićima kao i u Portonovom u okviru manifestacije „Djeci pod vedrim nebom“:

„Portonovi nam je najavio još neke nastupe, ali trenutno ne znam tačne datume i o kojim je manifestacijama riječ jer smo u pregovorima. Pored toga, djeca će malo da odmaraju, uživaju u raspustu jer su naporno radili. Sa druge strane, imamo već dvije takmičarake koje su prošle konkurs i učestvuju na festivalu Naša radost u novembru. Nastupićemo na festivalu „Ti si moj drug“ koji se u septembru održava u Požegi, gdje će nastupiti jedna naša članica. Takođe, pet takmičara spremamo za festival „Zlatna pahulja“ u Rožajama“, kazala je Ivanović.

Podsjetićemo da je Dječiji hor Cvrkutići osnovan 23. marta 2018. u sklopu NVU Kreativna radionica Kumbor, kojom rukovodi Mirjana Ivović.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code