Početna Turizam “Cycling Rural”- nove biciklističke rute i vidikovci prekograničnih regija Crne Gore i...

“Cycling Rural”- nove biciklističke rute i vidikovci prekograničnih regija Crne Gore i BiH

2

Turistička organizacija Herceg Novi jedan je od potpisnika partnerskog sporazuma za projekat „Biciklističke rute za unaprijeđenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural“.

Foto: Turistička organizacija Herceg Novi

Projekat vrijedan 495 hiljada eura službeno je počeo 1. oktobra, a trajaće 18 mjeseci, saopšteno je iz Turističke organizacije.

Partnerstvo je ozvaničeno u Ljubuškom, 31.oktobra. Partneri na projektu su Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije kao nosilac, Grad Široki Brijeg, Grad Ljubuški, Općina Posušje, Općina Grude i Turistička organizacija Herceg Novi.

Projekat „Biciklističke rute za unaprijeđenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural” implementira se u okviru II poziva Programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

Evropska unija finansira ovaj projekat radi diverzifikacije i jačanja kvaliteta turističke ponude, kroz razvoj i promociju biciklizma u ruralnim područjima prekograničnih regija Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Rezultat će biti stvaranje novog turističkog proizvoda pod brendom „CYCLING RURAL” koji će se uključiti u ukupnu ponudu obje zemlje i jadranskog zaleđa.

“U Herceg Novom, cilj je integrisati atraktivne, a potpuno neprepoznate mount-bike staze u zaleđu u jedan turistički proizvod. Na trasi su odabrana 4 mjesta od Kamenog do Orjena za izradu vidikovaca – odmorišta, koja će se pored atraktivnih bike trasa, promovisati kroz Cycling Rural. U Zapadnoj Hercegovini cilj je povezati sve četiri opštine kroz biciklističke rute i na taj način integrisati kulturnu i prirodnu baštinu u priznati turistički proizvod”, pojašnjavaju u TO.

Projektom se uvodi standard kvaliteta kao što je „Bike Friendly Concept “, što je dodatna vrijednost turističke ponude u cijeloj regiji. Za očekivati je da će dovesti do povećanja aktivnosti u ruralnim područjima Herceg Novog i Županije Zapadnohercegovačke, odnosno do diverzifikacije turističke ponude u obje regije.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code