Da budu efikasniji: Komunalnoj policiji nove prostorije

Da budu efikasniji: Komunalnoj policiji nove prostorije

2323
4
Podijeli

Hercegnovska Služba komunalne policije počela je sa radom u novim prostorijama u zgradi Pošte na Trgu Maršala Tita. Na jednom mjestu sada radi Call centar u okviru “Sistema 48” i omogućen je prijem građana. Određene su prostorije za inspektore i policajce koje sadrže potrebnu opremu i obezbijeđena prostorija za zadržavanje, u skladu sa novim zakonskim ovlašćenjima.

komunalna policija

Prostorije su opremljene računarskom opremom, kao i video nadzorom, za šta je dobijena saglasnost Agencije za zaštitu podataka.

Picerija i restoran

Kako je kazao načelnik Službe komunalna policije, Zoran Bijelić, službenici su u prethodnom periodu radili u skučenom prostoru u zgradi Opštine Herceg-Novi.

Novim Zakonom o komunalnoj policiji iz oktobra 2015. godine predviđena je podjela na Odjeljenje za komunalni i Odjeljenje za inspekcijski nadzor, zbog čega se javila potreba za većim radnim prostorom.

–  Do trenutka podjele na dva odjeljenja i kada je Komunalna policija imala mnogo uži krug nadležnosti, na raspolaganju smo imali tri prostorije. Kako je došlo do reorganizacije službe u skladu sa Zakonom, ukazala se potreba za proširenjem radnog prostora. Lokalna samouprava je izabrala lokaciju u zgradi Pošte kao najbolje rješenje, jer smo blizu zgrade Opštine, kao i Suda za prekršaje, što je praktično i efikasno rješenje, kazao je Bijelić.

Call centar radi „punom parom“, svakog dana do 00 časova, nakon čega prijave preuzima neko od četiri dežurna komunalna policajca, koji su na terenu do četiri sata ujutro, tvrdi Bijelić, iako smo imali prilike da od građana čujemo da nema regaovanja na njihove prijave.

Inače, rad sa strankama predviđen je svakog radnog dana od 8 do 13 časova.

4 Komentari

  1. MALO JE JEDNA PROSTORIJA ZA ZADRZAVANJE,KOLIKO SE ŠIRE PO ULICI SAD KAD IMAJU DJE MOGU BAREM TROJE DNEVNO DA PRIHAPSE.PA ONDA PRAVO U POŠTIN PODRUM NA ISPITIVANJE EHHEHEHEJ ….
    HERCEG NOVI PREDSTONICA KRUŠOVA
    0    0

Ostavite komentar

*

code