Početna Politika DA LI JE КATNIĆ UMIJEŠAO PRSTE U USILJENE NAPADE DEMOКRATA NA DF?

DA LI JE КATNIĆ UMIJEŠAO PRSTE U USILJENE NAPADE DEMOКRATA NA DF?

6

Sasvim očekivano je što samozvane Demokrate, zakićene imenom demokratije u nazivu stranke, a sa ideologijom po uzoru na autokratske partijske strukture, nisu odgovorile ni na jedno jedino načelno pitanje koje im je postavljeno pred licem javnosti.

Umjesto toga, njihov agitprop u pokušaju, ponudio je odavno prežvakane udbaške podmetačine opskurnog sadržaja, usmjerene prvenstveno protiv jedne ličnosti. Njihov “odgovor bez ijednog odgovora”, više liči na internet daktilografiju portala Darka Šukovića, kojem su se u toku izborne kampanje za Nikšić javno pravdali da nemaju nikakve veze sa skupovima trobojki, nego na saopštenje partije koja se krije iza oznake “demokratska”.

U svom saopštenju targetirali su baš Andriju Mandića, predsjednika NSD i jednog od osnivača DF. A zašto to rade nije teško zaključiti, a evo i očiglednih razloga:

Andrija Mandić se kao tada mlad čovjek, a u skladu sa srpskom vojnom tradicijom, skupa sa narodom i brojnim rodoljubima, odazvao pozivu za odbranu otadžbine. Nije dezertirao, niti pozivao na dezerterstvo, kao što su to činili oni koji su danas Demokratama ideološki oci i politički uzori, već je odlikovan za učešće u tim ratovima.

Andrija Mandić je organizovao narodne demonstracije protiv izdaje Кosova od strane bivšeg režima DPS-a, a koje su ugušene u krvi i razbijene suzavcima, pendrecima i šok bombama.

Andrija Mandić je “kao s nokta” odbio ponudu Mila Đukanovića da Srbi uđu u njegovu vladu. Dok je Andrija Mandić hapšen i suđen zbog slobodarskih i antivladinih demonstracija, Demokrate su osokoljene uputima stranih ambasada, žurile na sastanak Đukanovića i ostatka opozicije.

Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Кnežević, njihove porodice, najbliži saradnici i prijatelji, bili su na višegodišnjem udaru farse poznatije kao “afera državni udar”. Za vrijeme kontinuiranog, besprizornog progona Demokratskog fronta od strane bivšeg režima DPS-a, bilo je opasnije biti vozač, tjelohranitelj ili prosto prijatelj Andrije Mandića, negoli biti najviši fukcioner Demokrata.

Andrija Mandić je zajedno sa kompletnim poslaničkim klubom DF, bio među prvima koji su uhapšeni zbog otpora bezakonju i nasrtaju na našu Crkvu, i to u sred Skupštine Crne Gore, sa čim su kolege iz Demokrata upoznate, jer su pratili to u direktnom televizijskom prenosu, udobno ušuškani u svojim domovima.

Andrija Mandić, kao i svaki političar, i donosilac odluka ima svoje uspjehe i greške, ali nikada nije odstupio od svojih principa. Volio ga ili ne, podržavao ga ili kritikovao, jednu neoborivu istorijsku činjenicu danas svaki Srbin zna: Andrija Mandić nikada nije izdao. I to je ono što Demokrate najviše motiviše, da po naređenju svojih političkih mentora, napadaju upravo njega.

Zanimljivo je da Demokrate u želji da nanesu štetu lično Mandiću protiv njega koriste iste one metode koje je za račun DPS-a koristio Milivoje Кatnić. Sami Mandić nije nikada postupao na sličan način već je ohrabrivao Bečića da tužilačke zakone donesemo u februaru i da zanemari ucjene u vidu transkripta razgovora koje je Кatnić plasirao. Ni Mandić ni NSD nisu Кatnićeve argumente i metode koristile protiv Bečića, već su naprotiv principijelno branili Bečića od strašne ucjene koju mu je spremao Кatnić.

Da li je ovakav nastup prema Mandiću, pred izbore u Herceg Novom u stvari podstaknut novom Кatnićevom ucjenom prema Bečiću? Ukoliko jeste spremni smo sve da oprostimo i da opet bratski pomognemo da se riješe teških Кatnićevih ucjena. Jer mi znamo ko je pravi neprijatelj.

6 Komentari

 1. Cim se DF odrekne Krivokapica, Becica, a pogotovu, Abazovica, dacu vam svesrdnu podrsku! Ovako, za sada, samo Novska lista( mada je to dosta slicno)!

  5
  3
 2. Istina od riječi do riječima.
  Puno uvažavanje za Vašu tolerancija, strpljenje i širinu koju iskazujete na svakom nivou.
  Jer svima mora biti jasno, neprijatelj je zajednicki, ono zlo od trideset ljeta pohare mora se za vazda poslati na smetliste istorije.

  9
  10

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code