196 POTPISA U ODBRANU OPŠTINSKE ODLUKE

196 POTPISA U ODBRANU OPŠTINSKE ODLUKE

113
0
Podijeli

orjenski bataljon jednosmjernaNovljanke, Marijana Rakočević, Martina Kokot, Snežana Vukičević Čvoro i Jasna Veselinović, prikupile su 196 potpisa građana iz ulica Orjenski bataljon i Nikole Ljubibratića za peticiju kojom traže da se ispoštuje odluka o izmjeni i dopuni regulisanja drumskog saobraćaja u ulici Orjenskog bataljona, koja je i usvojena na sjednici SO Herceg Novi 2. jula.
Predlažu da ulica Orjenskog bataljona bude jednosmjena samo od raskrsnice sa ulicom Sava Bajkovića do broja 88, odsnono broja 16 ulice Nikole Ljubibratića u smjeru naselja Topla 2, gdje i počinje ulica Nikole Ljubibratića.

Raskrsnica ulice Nikole Ljubibratića i ulica Orjenski bataljon je nekih 100 m iznad mjesta gdje je postavljen znak za jednosmjenu ulicu, tako da je, smatraju potpisnici peticijie, potrebno samo znak pomjeriti na raskrsnicu Nikole Ljubibratića 16 i Orjenskog bataljona 88. Kako se navodi, građani samo traže da se ispoštuje odluka koju su izglasali odbornici novske Skupštine.
Razlog za ovu peticiju je taj što se samo na razdaljini od 100 metra ”novoodlučene jednosmjerne” ulice nalaze dva velika naselja sa parking mjestima i do sada je saobraćaj neometano funkcionisao i dok je ova ulica bila dvosmjerna. Nefunkcionalno i nelogično je da ti stanari kruže gradom da bi došli do kuća – navodi se u peticiji protiv preusmjeravanja drumskog saobraćaja u ulici Orjenskog bataljona.
Kako su nam kazale ove Novljanke, peticiju će predati predsjednici SO Herceg Novi, predsjednicima klubova odbornika, direktoru JKS preduzeća, načelniku komunalne policije i sekretaru Sekretarijata za komunalne poslove.

Picerija i restoran

 

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code