“Da se zna”: Ioannis Stefanopoulos i Gabrijela Uskoković – Lazure Hotel&Marina

1
Podijeli

Na početku ove ljetnje sezone otvoren je Lazure Beach Bar, u Meljinama, koji predstavalja jedno od najljepših mjesta na crnogorskoj obali. To je samo dio  ekskluzivnog  kompleksa Lazure Hotel & Marina Montenegro koji će biti svečano otvoren 1. septembra, najavila je gostujući u emisiji “Da se zna” Radija Jadran, šefica recepcije, Gabrijela Uskoković. Već 3. septembra hotel, napravljen na mjestu starog Lazareta, iz 18. vijeka, primiće prve goste.

Kadar koji će raditi u kompleksu brižljivo je biran. Veliku šansu dobili su domaći radnici, ali i strani sa zavidnim iskustvom u hotelijerstvu i kulinarstvu. Upravo Gabrijela Uskoković, ali i glavni kuvar , porijeklom Grk, Ioannis Stefanopoulos, su dio velikog tima od 80 zaposlenih, koji donose dragocjeno znanje u turizmu i gastronomiji.

Gabrijela nam je otkrila  nove detalje o razvoju projekta, Lazure Hotel&Marina, a gastro maestro Ioannis  nam je pričao o 30-godišnjem poslu u industriji kulinarstva,  u Atini, Kini, na Maldivima, Singapuru…

– Ovaj posao u Herceg Novom vidim kao zaista veliki izazov da kreiram nešto iz početka u  Crnoj Gori što će biti jednostavno i unikatno i ne može se vidjeti nigdje drugdje. Još uvijek mi ne nedostaje život u velikom gradu,  jer su ljudi ovdje ljubazni i društveni – kazao nam je Stefanopoulos.

Posao kojim je počeo da se bavi sa 16 godina nije nimalo lak, ali voli da kuva,  što je glavno da bi gost dobio kompletno jelo:

– Najbolja stvar je što vam nikad nije dosadno, jer se svaki dan nešto novo dešava, a najgore je što nemaš lični život. Nema  vikenda, nema praznika, nema odmora, cijeli dan, svaki dan si u kuhinji , ipak, nikad nisam zažalio zbog toga – kaže on i poručuje mladima  da  zadrže osnovu koju će naučiti u kuvarskoj školi zato što u stvarnom životu  kuvarski život je sasvim nešto drugačije od knjiga.

On nije jedan od onih koji ljubomorno čuvaju svoje recepte, pa je poklonio  Radiju Jadran i veoma prikladnu za ljetnje dane Salatu od kozjev sira. Možete ispratiti kompletan  razgovor sa gostima iz Lazure Hotel&Marina , a detalajn recept sa Salatu od kozjeg sira naći ćete na našem portalu u rubrici Bokun.

1 komentar

  1. Projekat generalno je lijep, ali plaza je prosjecna, napumpavanjem PR-a oko stvari koje nisu nista spec vise sebi pravite stete no koristi

    5
    3

Ostavite komentar

*

code