Đaci sa Savine ostaju u staroj zgradi, ili sele u Omladinski centar...

Đaci sa Savine ostaju u staroj zgradi, ili sele u Omladinski centar i Dječje odjeljenje Instituta

2
Podijeli

osnovna skola milan vukovic 2Lokalna uprava očekuje da do petka dobije nalaz sudskog vještaka, koji će procijeniti da li je zgrada OŠ „Milan Vuković“ sa Savine pretrpjela oštećenja koja iziskuju manje sanacije, ili ne. Od toga zavisi hoće li đaci nastaviti da pohađaju nastavu u toj zgradi ili će morati da se sele. Ovo se, pored ostalog, čulo na sastanku predstavnika FB Grupe roditelji đaka OŠ „Milan Vuković“ sa predsjednicom novske opštine, Natašom Aćimović i predsjednikom Skupštine, Andrijom Radmanom.

Oni su razmijenili informacije vezane za problem preko 700 đaka škole sa Savine, koji još ne znaju gdje će biti raspoređeni u novoj školskoj godini.

Picerija i restoran

– Ukoliko nalaz sudskog vještaka bude negativan, onda će djeca od prvog do petog razreda pohađati nastavu u Omladinskom centru, za koje je Ministarstvo prosvjete dalo odobrenje za adpataciju prostora. Za učenike od petog do devetog razreda se razmatra mogućnst adapatacije prostora Dječijeg odjeljenja Instituta Dr Simo Milošević u Igalu. U ovom slučaju školska godina za đake bi trebalo da počne sredinom septembra – saopštila je koordinatorka grupe, Rada Matović Stojković.

Ukoliko nalaz bude pozitivan, školska godina će početi za malim zakašnjenjem, a sitne sanacije u matičnoj zgradi biće obavljene na vrijeme, kazala je Matović Stojković.

Roditelji su zadovoljni ishodom sastanka u Opštini, tim prije što je lokalna uprava uz roditelje, koji smatraju neodrživim rješenje razvoženja đaka duž rivijere, za koje se od početka zalažu u resornom Ministarstvu.

Nakon aprilskog zatvaranja vrtića „Naša radost“ na Savini, zbog  klizanja terena i pada nadstrešnice, Ministarstvo prosvjete zatvorilo je i OŠ „Milan Vuković“ koja se nalazi u neposrednoj blizini vrtića. Skupština opštine je potom usvojila odluke da učenici  OŠ „Milan Vuković“ do petog razreda pohađaju adaptirane prostore Omladinskog centra u Starom gradu, a učenici od petog do devetog razreda adaptirane prostore bivše upravne zgrade Prvoborca, za šta je iz budžeta opredijeljeno 300.000 eura.

Međutim, iz Ministarstva se saglasilo samo sa rješenjem boravka učenika u Omladinskom centru, a zgradu Prvoborca proglasilo je neuslovnom. Zato su insistirali na “najbezbolnijem” alternativnom rješenju, razvoženja đaka po školama i područnim odjeljenjima od Sutorine do Kamenara  i to isključivo u popodnevnoj smjeni.

2 Komentari

Ostavite komentar