Đaci u Igalu u novim klupama, uskoro i u fiskulturnoj sali

Đaci u Igalu u novim klupama, uskoro i u fiskulturnoj sali

5
Podijeli

Osnovci područnog odjeljenja OŠ “Dašo Pavičić” u Igalu dobili su 40 novih klupa i stolica, zahvaljujući najprije neformalnoj grupi građana, pokretača inicijative za gradnju škole u Igalu. Lokalna uprava je takođe donirala iznos koji je nedostajao za novi školski inventar, pa će preko 160 mališana novu školsku godinu konačno započeti u okrečenim učionicama i novim klupama i stolicama.

skola igalo nove klupe 1Neformalna grupa građana inicirala je gradnju  škole u Igalu, a sredinom jula akciju prikupljanja sredstava za uređenje područnog odjeljenja u Igalu, pošto ulaganje resornog Ministarstva i matične škole nije bilo izvjesno. Akcija je završena 16. Avgusta.

Picerija i restoran

Kako ističe koordinatorka neformalne grupe građana, Ana Valentić, đaci su dobili 40 novih klupa i 80 stolica, koje su već raspoređene po učionicama, a koje su koštale 2951 euro.

skola igalo nove klupe 2– Roditelji su akcijom prikupljanja donacija za novi inventar prikupili 1273 eura, a Opština nam je dodala nedostajućih 1680 – kazala je Valentićka.

Neformalna grupa građana je sada u pregovorima sa Opštinom i Agencijom za izgradnju i razvoj grada oko uređenja fiskulturne sale.

skola igalo zapustena sala– Prikupili smo tri ponude. Imamo obećanje Opštine da će dati finansijsku podršku, a u sve to treba da se uključi i matična škola. Uskoro ćemo pristupiti realizaciji ovog projekta i time, uz investiciju od nekih 5000 eura, dovesti područno odjeljenje u Igalu u pristojnije stanje – nada se Valentić.

Datum početka rekonstrukcije sale nije poznat. U školi se trenutno izvode molerski radovi, čiji završetak se očekuje do kraja dana, kako bi đake ujutru dočekale svježe učionice.

5 Komentari

  1. a moram da priupitam lidere:Zašto se izbjegava škola u Sutorinu (i)? Kad bi tamo išla đeca političkih lidera,menadžera i doktora i kad bi radili poznati učitelji upisala bi se tamo đeca i iz Kamenara,ali mame sve znaju, bogami, ….a i imaju dosta vremena.

Ostavite komentar

*

code