Dalmacija ultra trail: Kruna sezone za Milušu Bošković, prva na 103 km

Dalmacija ultra trail: Kruna sezone za Milušu Bošković, prva na 103 km

5
Podijeli

U Omišu, na Dalmacija ultra trail-u, crnogorska triatlonka, Kotoranka Miluša Bošković, istrčala je ovog vikenda 103 km i pobijedila. Ona je izdržala jaku konkurenciju, grabeći hitro dalmatinskim vrletima, preko pet planina, pored tri rijeke, kroz sela i maslinjake, pored istorijskih zdanja, zajedno sa oko 750 učesnika iz 42 zemlje sa svih kontinenata.

Organizatori DUT-a, zaljubljenici u prirodu, trekeri i planinari predstavili su na neobičan i lijep način Dalmaciju svijetu, kroz četiri različite trke od 160, 103, 53 i 21 kilometara.

Picerija i restoran

Atraktivnu Mountain DUT, trku dugu 103 km, koja je krenula tačno u ponoć iz Kliške tvrđave, Miluša Bošković je prešla za 15 h 30 min 42 sec.

Miluša nam priča da je organizacija bila sjajna na stazama, sa 300 volontera, dosta srdačnosti, bodrenja, pjesme, pozitivne enregije…

– Mogu samo da kažem da je cijela trka bila velika borba, najteža od svih je bila borba sa samom sobom. Na stazi od 103 km sam se trkala i borila za postolje. Tokom trke sam smislila dobru taktiku i psihički slomila konkurenciju i završila ukupno 6. i prva među ženama. Skoro svi takmičari bili su sa strane. Kraj sezone sam krunisala Dalmacija Ultra Trail-om, na stazi dugoj 103 km i sa skoro 4400m pakla – priča za Radio Jadran Miluša Bošković.

Inače, u ‘nebeskoj’ kategoriji najbrži je bio Slovenac, Ivan Hrastovec sa fenomenalnim rezultatom, jer je 160 km pretrčao za 19 i po sati. Njegova sunarodnica, Klara Bajec, istu dionicu uspjela je da savlada za 33 sata i 23 minuta.

Na Sea DUT-u, 53 kilometra dugoj trci koja je većim dijelom pratila morsku liniju startujući iz Makarske, opet su najbolji bili Slovenci, Anže Šenk i Ajda Radinja.

Najkraća trka River DUT od 21 kilometar okupila je veliki broj rekreativaca, , a krenula je iz Dugog Rata. Pobjednici su Tomas Bošnjak iz Austrije i Ruskinja Zhanna Voukueva. Učestvolao je i 200 mališana.

5 Komentari

  1. Samo rijeci hvale, pohvale. BRAVO. Red bi bio da neko iz sekreterijata za sport, makar opstinskog a da ne govorimo o Ministarstvu sportu da neku materijalnu podrsku za ovu vrsnu takmicarku iz Kotora

    18

Ostavite komentar

*

code