Početna Kultura Dan dječije knjige u OŠ Ilija Kišić

Dan dječije knjige u OŠ Ilija Kišić

0

Drugi april je dan rođenja Hansa Кristijana Andersena. On se od 1967. širom svijeta obilježava kao Dan dječije knjige, s ciljem da se ukaže na njen značaj, da se podstakne ljubav prema literaturi, ljubav koju bi trebalo razvijati od najranijeg djetinjstva.

Dan dječije knjige, obilježen je u OŠ “Ilija Кišić” u Zelenici objavljivanjem elektronske knjige “Sa knjigama se raste” na školskom sajtu.

Za knjigu su zaslužni učenici VII i IX razreda. Oni pišu o svom ulasku u magični svijet biblioteke – realne ili izmaštane, pišu i o knjigama – najboljim i najpouzdanijim putokazima kroz život u koji su zakoračili.

U njoj možete pročitati i drugonagrađeni rad sa literarnog konkursa “Biblioteka-željoteka” Dečijeg odeljenja Biblioteke grada Beograda “Čika Jova Zmaj” čija je autorka učenica IXb, Jelena Radonjić.

Učenica Nadežda Raičević grafička je urednica knjige, ona je kroz naslovnu stranu pokazala izuzetni likovni talenat i sposobnost da crtežom izrazi snagu svoje čitalačke imaginacije.

Zahvaljujući profesorici Stanki Кrivokapić čitaoci će moći da čuju kako zvuče elektronske stranice dok se listaju. Radove je sabrala Tamara Кomar.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code